ΥΓΕΙΑ

Πώς να βάζετε πλυντήριο ώστε να μειώσετε τυχόν δερματικούς ερεθισμούς από τα ρούχα

Για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να ενέχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Διότι τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα καθαριστικά περιέχουν χημικές ουσίες που τους προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς.

Η πρώτη (και συχνά μοναδική) συμβουλή για το πλύσιμο ρούχων για άτομα με τέτοιες ευαισθησίες είναι να… αλλάξουν απορρυπαντικό. Αν αυτό λύσει το πρόβλημα, τότε όλα καλά. Ωστόσο, πολλοί έχουν δοκιμάσει αμέτρητα απορρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων χωρίς χρωστικές και αρώματα, χωρίς τύχη.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες συμβουλές και μέθοδοι πλυσίματος ρούχων στο πλυντήριο που είναι πολύ χρήσιμες για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Συμβουλές για πλύσιμο ρούχων στο πλυντήριο για άτομα με ευαίσθητες επιδερμίδες

Κάντε ένα δεύτερο ξέβγαλμα στα ρούχα

Ακόμα και μετά τον κύκλο ξεβγάλματος, κάποια υπολείμματα απορρυπαντικού παραμένουν στα ρούχα, αλλά το να κάνετε ένα δεύτερο ξέβγαλμα μπορεί να βοηθήσει πολύ. Μάλιστα, ένα ζεστό ξέβγαλμα είναι ακόμα καλύτερο (εφόσον δεν θα βλάψει τα ρούχα σας).

Ποσότητα απορρυπαντικού

Η χρήση μεγαλύτερης ποσότητας απορρυπαντικού από ό,τι συνιστούν οι οδηγίες δεν καθαρίζει τα ρούχα καλύτερα. Αλλά μπορεί να προκαλέσει μια σειρά άλλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ερεθισμού του ευαίσθητου δέρματος. Επομένως, ανεξάρτητα από τον τύπο απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι δεν βάζετε περισσότερο από το συνιστώμενο.

Καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριό σας

Ναι, το πλυντήριό σας λερώνεται (και μερικές φορές μουχλιάζει) με την πάροδο του χρόνου και θα πρέπει να το καθαρίζετε σε τακτική βάση. Ο γενικός κανόνας είναι να το κάνετε κάθε μήνα, αλλά τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα θα ήταν καλύτερα να το κάνουν σε εβδομαδιαία βάση.

Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε ένα ή δύο φλιτζάνια μαγειρική σόδα σε ένα άδειο πλυντήριο ρούχων και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Όταν τελειώσει, φροντίστε να αφήσετε το καπάκι ανοιχτό για να αφήσετε τον κάδο να στεγνώσει καλά.

Μην βάζετε φύλλα μαλακτικού και υφασμάτινα φύλλα στεγνώματος

Κατά κανόνα όλοι εστιάζουν μόνο στο απορρυπαντικό που βάζουν στο πλυντήριο. Αλλά και τα υφασμάτινα φύλλα μαλακτικών και στεγνωτικών μπορούν επίσης να σας προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς. Τα καλά νέα είναι ότι κανένα από τα δύο δεν είναι απαραίτητο και υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς το δέρμα, όπως μπάλες από αλουμινόχαρτο, μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου, μαγειρική σόδα και ξύδι.

Πηγή: https://lifehacker.com

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς καθαρίζει εύκολα ο φούρνος της κουζίνας από τους κολλημένους λεκέδες

Πώς ξεβουλώνει ο νεροχύτης και πώς φεύγουν άλατα και δυσάρεστες μυρωδιές

Γιατί το μείγμα ξύδι και μαγειρική σόδα είναι τόσο αποτελεσματικό στο καθάρισμα: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται

Πώς βγαίνουν οι λεκέδες από τις πλαστικές επιφάνειες κοπής στην κουζίνα

Related Posts