ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Τι πιστεύει ο μεγιστάνας της Virgin για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ξανά δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ ή καραντίνα

Ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ειδικοί του κλάδου επισημαίνουν διαρκώς τη σημασία των μαζικών εμβολιασμών για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, συνιδρυτής των αεροπορικών εταιρειών Virgin Atlantic και Virgin Australia, ελπίζει πως τα διαβατήρια εμβολιασμού θα αποτελέσουν το κλειδί για την επανεκκίνηση του τουρισμού και των αεροπορικών ταξιδιών.

«Οι εμβολιασμοί είναι το παν αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες, τότε η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει ξανά. Εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία θα ανοίξουν και πάλι» δηλώνει ο Μπράνσον σε συνέντευξή του στο CNBC.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως η επερχόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει να διατηρεί τα σύνορά της κλειστά για Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και Βραζιλία.

Τα διαβατήρια εμβολιασμού «θα λύσουν τα χέρια» σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν και πάλι. «Το συγκεκριμένο έγγραφο θα αποδεικνύει ότι τα άτομα έχουν πράγματι εμβολιαστεί. Δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ ή καραντίνα» προσθέτει ο Βρετανός επιχειρηματίας.

Πρόσφατα, μάλιστα, δημιουργήθηκε μια ομάδα υπό την αιγίδα της Microsoft και της Oracle που ονομάζεται Vaccination Credential Initiative. Η ομάδα εργάζεται ώστε να λάβουν οι πολίτες μια κρυπτογραφημένη ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Θα αποθηκεύεται απλώς σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπως το Apple Wallet ή το Google Pay. Έτσι, οι πολίτες θα έχουν παντού μαζί τους το έγγραφο αυτό.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται έκρηξη των κρατήσεων στους περισσότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, με τους εμβολιασμούς να αναζωπυρώνουν τις ελπίδες ότι το τέλος της πανδημίας πλησιάζει. «Θα υπάρξει αύξηση μέσα στους επόμενους μήνες. Ελπίζω σε τρεις ή τέσσερις μήνες, οι ευπαθείς ομάδες να έχουν εμβολιαστεί και να προλάβουμε την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν», υποστηρίζει ο  Μπράνσον.

Διαβάστε ακόμη:

Swap ομολόγων: Λύση win win για Δημόσιο και τράπεζες – Πόσα κερδίζουν

Αποζημιώσεις ενοικίων: Αναζητούνται 60.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου: Τα πρόσωπα που αναμένεται να στελεχώσουν την κυβέρνηση Μπάιντεν

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts