ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρατσίτσε 2021:

Αύριο ξεκινάει στην τσεχική πόλη Ρατσίτσε, το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κατηγορίας Κ23 με τρία ελληνικά πληρώματα να πέφτουν στο νερό την πρώτη μέρα.

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

14μελής ομάδα έχει ταξιδέψει από την Κυριακή (4 Ιουλίου) στην Τσεχία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατηγορίας κάτω των 23, με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Ζωγράφο -Παύλο Φαϊτα, Χρήστο Στεγιάκα-Θανάση Παλαιοπάνο, Λεωνίδα Τζουμέζη -Ζήση Μπουκουβάλα -Στέφανο Καράκογλου – Θεόδωρή Λαπίκοφ, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ελένη Βαρελοπούλου-Ειρήνη Βαρελοπούλου και τις Αγγελική Αραμπατζή-Ευαγγελία Φράγκου (εδώ).

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει εννέα αγωνίσματα εκ των οποίων στα τρία θα συμμετέχουν Έλληνες κωπηλάτες. Οι πρώτοι που θα αγωνιστούν είναι το δίδυμο Δημήτρης Ζωγράφος – Παύλος Φαϊτάς στη δίκωπο άνευ. Για την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς (Α/Β) θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κούρσα στην πρώτη ή δεύτερη θέση, αλλιώς θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ. Στη δεύτερη προκριματική σειρά της τετράκωπου θα συμμετέχουν οι Λεωνίδας Τζουμέζης, Ζήσης Μπουκουβάλας, Στέφανος Καπακόγλου και Θοδωρής Λαπίκοφ. Οι κωπηλάτες θα αντιμετωπίσουν συνολικά 16 ομάδες και στη σειρά τους θα πρέπει να τερματίσουν πρώτοι ή δεύτεροι για το εισιτήριο των ημιτελικών. Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, όπου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2020 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ελαφρύ σκιφ, θα είναι το τρίτο πλήρωμα που θα παλέψει για μια θέση στους ημιτελικούς. Στην περίπτωση που τερματίσει πρώτος θα περάσει αυτόματα στα ημιτελικά, διαφορετικά θα διεκδικήσει μια θέση την Πέμπτη (08/07) στα ρεπεσάζ. Ακολουθεί το πρόγραμμα της Τετάρτης (07/07) σε ώρες Ελλάδας:

Τετάρτη 7 Ιουλίου

16:30 – Ζωγράφος – Φαϊτάς (δίκωπος)
17:20 – Τζουμεζή, Μπουκουβάλα, Καπακόγλου Λαπίκοφ (τετράκωπος)
17:50 – Παπακωνσταντίνου (ελαφρύ σκιφ)

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts