ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρεκόρ τουριστών στη Μαγιόρκα εφέτος | Πάνω από 12 εκατομμύρια οι επισκέπτες στο σύνολο του έτους | Ανοικτές οι παραλίες και μετά τον Νοέμβριο

Η Μαγιόρκα οδεύει προς την καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία της, με πάνω από 12 εκατομμύρια ταξιδιώτες να προβλέπεται ότι θα επισκεφθούν τον κορυφαίο ισπανικό προορισμό στο σύνολο του 2023.

Το φθινόπωρο φτάνει στη Μαγιόρκα συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου. Όχι όμως φέτος. Με θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών κελσίου, οι παραλίες εξακολουθούσαν να είναι γεμάτες την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το καλοκαίρι δεν φαίνεται να θέλει να τελειώσει αυτή τη φορά στη Μαγιόρκα, η οποία εφέτος θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ επισκεπτών που σημειώθηκε το 2018, με λίγο κάτω από 11,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες, καθώς μέχρι το τέλος του έτους οι διεθνείς επισκέπτες στο νησί θα υπερβούν κατά πολύ τα δώδεκα εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας, 1.977.436 διεθνείς τουρίστες επισκέφθηκαν τις Βαλεαρίδες Νήσους τον Αύγουστο -περίπου 160.000 περισσότεροι από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους ρεκόρ του 2018. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 9,1 εκατομμύρια παραθεριστές από το εξωτερικό έφτασαν στα νησιά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, σχεδόν 600.000 περισσότεροι από την ίδια περίοδο του έτους ρεκόρ του 2018.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι ήταν ο πιο περιζήτητος προορισμός της χώρας τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το 23% του συνόλου των διεθνών τουριστών που ταξίδεψαν στην Ισπανία επέλεξε τα νησιά ως προορισμό διακοπών. Μόνο η Καταλονία, με 21%, μπόρεσε να ακολουθήσει σε κάποιο βαθμό.

Οι περισσότεροι παραθεριστές στη Μαγιόρκα τον Αύγουστο ήταν Γερμανοί, ακολουθούμενοι από Βρετανούς και Ισπανούς. Συνολικά, σχεδόν τρία εκατομμύρια Γερμανοί επισκέφθηκαν το νησί το 2023 -ακριβώς ο ίδιος αριθμός με την ίδια περίοδο του έτους ρεκόρ 2018. Η αύξηση του συνολικού αριθμού των παραθεριστών αποδίδεται στους Ισπανούς, τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Αμερικανούς, οι οποίοι επιλέγουν όλο και περισσότερο τη Μαγιόρκα ως προορισμό διακοπών τους.

Το αεροδρόμιο της Πάλμα σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ. Μόνο τον Αύγουστο εξυπηρετήθηκαν εκεί 4.371.606 επιβάτες. Πραγματοποιήθηκαν 29.233 πτητικές λειτουργίες, που με καθαρά μαθηματικούς όρους σημαίνει μια απογείωση ή προσγείωση κάθε 90 δευτερόλεπτα. Τους πρώτους οκτώ μήνες, ο αριθμός των επιβατών ήταν σχεδόν 22 εκατομμύρια και συνεπώς 3,5% υψηλότερος από το προηγούμενο έτος ρεκόρ του 2019. Η Πάλμα συνεχίζει έτσι να κατατάσσεται τρίτη μεταξύ των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων της χώρας, μετά τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Ο δήμος της Μαγιόρκα παρατείνει το “παράθυρο” διακοπών

Προκειμένου να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των διεθνών παραθεριστών για τη Μαγιόρκα και να στηρίξει τον ξενοδοχειακό κλάδο, ο δήμαρχος του τουριστικού θέρετρου Calvià, στα νοτιοδυτικά του νησιού, σχεδιάζει να κρατήσει τις γύρω παραλίες ανοιχτές με ναυαγοσώστες και ντους μέχρι και μετά τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον Juan Antonio Amengual, αυτό συμπίπτει με την επιθυμία πολλών ξενοδοχείων να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες διακοπών στη Μαγιόρκα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι στο παρελθόν -ενδεχομένως πολύ πέραν των μέσων Νοεμβρίου.

Η Calvià διαθέτει πολλές παραλίες με μεγάλη επισκεψιμότητα. Υπάρχουν πολλές παραλίες στην Παλμάνοβα και άλλες στην Πεγκουέρα, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών Τόρα και Λα Ρομάνα και της μεγάλης παραλίας Παλμίρα, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί και η διάσημη Κάλα Φορνέλς.

Η Calvià είναι η σημαντικότερη περιοχή διακοπών στο νησί, μαζί με άλλες δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, όπως η Πάλμα, η Capdepera, η Alcúdia, το Muro, η Son Servera, το Sant Llorenç και το Santanyí. Ο δήμος θεωρείται επίσης ένας από τους πλουσιότερους του νησιού, στον οποίο διαθέτουν κατοικίες και πολλοί Γερμανοί.

The post Ρεκόρ τουριστών στη Μαγιόρκα εφέτος | Πάνω από 12 εκατομμύρια οι επισκέπτες στο σύνολο του έτους | Ανοικτές οι παραλίες και μετά τον Νοέμβριο appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts