ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Σε ποια χώρα οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα κοστίσουν €247, ετησίως, σε κάθε σπίτι

Οι καταναλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας να βρουν άμεσα λύση στο θέμα

Άμεσες αντιδράσεις από την Unc, την Ένωση Καταναλωτών στην Ιταλία, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού οικολογικής μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, σχετικά με πρόβλεψη για αύξηση κατά 40% στο ρεύμα, το επόμενο τρίμηνο.

«Αν η αύξηση αυτή όντως ισχύσει, θα έχει τρομερά καταστρεπτικές συνέπειες για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις. Κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό της χώρας θα κληθεί να πληρώσει ετησίως 247 ευρώ περισσότερο από ό,τι μέχρι σήμερα», δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα ενέργειας της Ιταλικής Ένωσης Καταναλωτών, Μάρκο Βινιόλα.

«Μια τέτοια αστρονομική άνοδος των τιμών θα αποτελέσει εμπόδιο για την οικονομική ανάκαμψη, αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και βαραίνοντας στον προϋπολογισμό των οικογενειών, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της κατανάλωσης», πρόσθεσε ο Βινιόλα.

Οι Ιταλοί καταναλωτές κάλεσαν την ιταλική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας να βρουν άμεσα λύση και υποδεικνύουν, ως αναγκαία βήματα για την στήριξη των πολιτών, να μην συμπεριλαμβάνονται πλέον στον λογαριασμό του ρεύματος τα κίνητρα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και να καταργηθούν οι φόροι υπέρ της ενίσχυσης της ασφάλειας της πυρηνικής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Η αγωνία του κεντρικού τραπεζίτη πριν από το πέναλτι: Το δίλημμα των ΕΚΤ – FED ανάμεσα σε πληθωρισμό – ανάκαμψη και ο φόβος του κραχ

Ευρωβαρόμετρο: Ρεκόρ 12ετίας για την αισιοδοξία στην ΕΕ

Πετρέλαιο: Στα 100 δολάρια η τιμή ανά βαρέλι προβλέπει η Bank of America

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts