ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρολάντ Γκαρός: Οι λίστες συμμετοχής σε άνδρες/γυναίκες

Ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές οι λίστες συμμετοχής για το γαλλικό γκραν σλαμ που θα γίνει στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του μεταξύ 21 Σεπτέμβρη και 11 Οκτώβρη.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Οι λίστες συμμετοχής στηρίζονται στην κατάταξη ATP και WTA της 31ης του Αυγούστου, στις οποίες ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σταθερά στο Νο6 του κόσμου και η Μαρία Σάκκαρη στο Νο22. Ο Τσιτσιπάς όμως είναι το Νο5 του ταμπλό στο Ρολάντ Γκαρός λόγω της απουσίας Φέντερερ.

Στους άνδρες οι μεγάλες απώλειες είναι μόνο 2: ο Ρότζερ Φέντερερ (Νο4) που θα απουσιάζει για όλο το υπόλοιπο του 2020 και ο Αυστραλός Νικ Κύργιος (Νο40). Με προστατευμένη κατάταξη μπαίνουν οι Κέβιν Άντερσον (Νότια Αφρική – Νο14) και Μακένζι ΜακΝτόναλντ (ΗΠΑ – Νο83). Στις γυναίκες υπάρχουν επίσης λίγες απώλειες από τις τοπ100, 6 στον αριθμό, με τις τρεις να είναι Κινέζες παίκτριες. Συγκεκριμένα δε θα δώσουν το παρών οι Σαϊσάι Ζενγκ (Κίνα – Νο36), Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο (Ισπανία – Νο71), Λιν Ζου (Κίνα – Νο80), Γιαφάν Γιανγκ (Κίνα – Νο83), Αναστασία Ποτάκοβα (Ρωσία – Νο87) και Σαμάνθα Στοσούρ (Αυστραλία – Νο 98). Στη λίστα όμως βρίσκεται λόγω προστατευμένης κατάταξης η Κάθριν Μπέλις (ΗΠΑ – Νο43) αλλά και η Σλοβάκα Άνα Καρολίνα Σμιέντλοβα (Σλοβακία). Τις επόμενες εβδομάδες βέβαια αναμένεται να βγουν από τη λίστα μερικά ακόμα ονόματα. Ακολουθούν τα αρχεία με τις λίστες:

Άνδρες

Γυναίκες

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts