ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΡΩΜΗ 2022: Ο Πόποβιτς γράφει ιστορία ακολουθώντας τα βήματα του… Ταρζάν!

Σήμερα στις 19:22, στο Φόρο Ιτάλικο της Ρώμης στη σκιά των αυτοκρατορικών πεύκων του Ιούλιου Καίσαρα, ένας σχεδόν 18χρονος από το Βουκουρέστη ετοιμάζεται να γράψει ιστορία αλλάζοντας τα στατιστικά βιβλία της κολύμβησης.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Ο Ντάβιντ Πόποβιτς (όπως τον προφέρει σωστά ο καλός συνάδελφος Πάνος Μπότσας) αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να οδηγήσει, να ψηφίσει και να αγοράσει αλκοόλ γιατί πολύ απλά δεν έχει κλείσει τα 18 χρόνια.
Μπορεί όμως να κάνει δικό του ένα απλησίαστο παγκόσμιο ρεκόρ, απομεινάρι της εποχής των μαγιό τεχνολογίας που δεν κατάφερε να καταρρίψει ούτε ο… βιονικός Κέιλεμπ Ντρέσελ.
Σε ηλικία 17 ετών και 332 ημερών, ο Πόποβιτς μπορεί να γίνει μετά από 75 χρόνια ο νεότερος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο αν καταρρίψει το 46.91 του Σέζαρ Σιέλο. Το 1947, ο Γάλλος Άλεξ Ζανί είχε κολυμπήσει το 100αρι σε 55.80 για να γίνει σε ηλικία 18 ετών και 9 μηνών ο νεότερος που το έχει καταφέρει. Μέχρι σήμερα;
Αν τα καταφέρει ο Πόποβιτς δε θα είναι ο πρώτος γεννημένος σε ρουμανικό έδαφος που θα βάλει στο βιογραφικό του το παγκόσμιο ρεκόρ των 100μ ελεύθερο.
Εκατό χρόνια πριν από τον σχεδόν 18χρονο, τα είχε καταφέρει ο Τζόνι Βάισμιλερ. Στις 19 Ιουλίου 1922 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε το λεπτό στα 100μ ελεύθερο με 58.60 και δύο χρόνια αργότερα (17 Φεβρουαρίου 1924) το πήγε στο 57.40.
Ο θρυλικός Βάισμιλερ, γεννήθηκε στην περιοχή της Τιμισοάρα όταν η περιοχή ήταν υπό αυστρο-ουγγρική κατοχή και εκτός από τεράστιος κολυμβητής (και έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης) έκανε μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ ως ο κινηματογραφικός Ταρζάν…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts