ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων από την επίθεση σε ρωσική στρατιωτική βάση, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπελγκορόντ

Δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική βάση στην περιφέρεια του Μπελγκορόντ στη Ρωσία, αλλά πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπελγκορόντ, Βιατσεσλάβ Γκάντκοφ σήμερα Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην παραπάνω στρατιωτική βάση στη νοτιοδυτική Ρωσία, όταν δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ εναντίον εθελοντών που ήθελαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Δεν λένε πόσοι σκοτώθηκαν

«Ένα τρομερό γεγονός συνέβη στο έδαφός μας, στο έδαφος μιας από τις στρατιωτικές μονάδες», σημειώνει ο Γκλάντκοφ σε βίντεο που ανήρτησε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν (…) Μεταξύ των τραυματιών και των νεκρών δεν υπάρχουν κάτοικοι του Μπελγκορόντ», προσθέτει.

Ο Γκλάντκοφ δεν διευκρίνισε πόσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτή.

Οι συνοριακές περιοχές της Ρωσίας, περιλαμβανομένου του Μπέλγκοροντ, κατηγορούν την Ουκρανία ότι επιτίθεται σε στόχους, περιλαμβανομένων των αποθηκών καυσίμων και του ηλεκτρικού δικτύου, από τότε που η Μόσχα έστειλε στρατό στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Δεν έχει υπάρξει ακόμη σχόλιο από το Κίεβο.

ΠΗΓΗ in.gr