ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εξολοθρεύσαμε «έως και 300 εθνικιστές σε σχολείο στο Κραματόρσκ»

Με τον πόλεμο να συνεχίζεται, με ιδιαίτερη ένταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία, για σχεδόν πέντε μήνες, η Ρωσία υποστηρίζει ότι σκότωσε έως και «300 εθνικιστές» στο Κραματόρσκ και, μάλιστα, μέσα σε σχολικό συγκρότημα.

Στην καθημερινή του ενημέρωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε, χωρίς να παράσχει κανένα στοιχείο, ότι: «Ως αποτέλεσμα πλήγματος με επίγεια όπλα ακριβείας, καταστράφηκε το προσωρινό σημείο ανάπτυξης του εθνικιστικού σχηματισμού Black Hundred που αναπτύχθηκε στο κτίριο του σχολείου αριθ. 23 στην πόλη Κραματόρσκ. Εξολοθρεύτηκαν έως και τριακόσιοι εθνικιστές και πάνω από 40 μονάδες ειδικού εξοπλισμού».

«Χτυπήσαμε και Himars»

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι κατά την περίοδο από τις 5 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου κατέστρεψε τέσσερις εκτοξευτές και ένα όχημα μεταφοράς -φόρτωσης του πυραυλικού συστήματος Himars που προμηθεύουν οι ΗΠΑ. Ισχυρίζεται επίσης ότι κατέρριψε 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Κανένας από τους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.

Εικόνες από τον τόπο του χθεσινού πλήγματος στο σχολείο στο Κραματόρσκ έδειχναν παρευρισκόμενους να κοιτούν τα συντρίμμια.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts