ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Η FSB κατηγορεί την Ουκρανία για δολιοφθορά σε πυλώνες που μεταφέρουν ρεύμα

Σε δολιοφθορείς από την Ουκρανία αποδίδει η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB τις εκρήξεις που σημειώνονται κατ’ επανάληψη στους πυλώνες που μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα από συγκρότημα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή του Κουρσκ, διαταράσσοντας τη λειτουργία του.

Στην ανακοίνωσή της, η FSB υποστηρίζει ότι ομάδες δολιοφθορέων στοχοθέτησαν έξι πυλώνες υψηλής τάσης, συνδεδεμένους με το Εργοστάσιο Πυρηνικής Ενέργειας Κουρσκ, στις 4, 9 και 12 Αυγούστου, οδηγώντας σε διακοπή της λειτουργίας του.

«Σε συντονισμό (σ.σ. με την Εθνοφρουρά της Ρωσίας) ελήφθησαν μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας των εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.

Το Κουρσκ απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και είναι μία από τις πολλές ρωσικές πόλεις όπου έχουν σημειωθεί εκρήξεις σε δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών μετά την εισβολή της Ρωσίας, πριν από περίπου έξι μήνες. Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει ευθέως την ευθύνη, αλλά χαρακτηρίζει τα συμβάντα αυτά ως «κάρμα».

Διαβάστε ακόμη

Μάικλ Μπέρι: Ο «Big Short» ρευστοποίησε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του

Goldman Sachs: Το ενεργειακό σοκ θα καθορίσει τα πάντα σε ΕΚΤ και Ευρωζώνη (πίνακας)

Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ – Αύξηση £533 ετησίως για τους καταναλωτές

ΠΗΓΗ NEWMONEY