ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Πρόστιμα συνολικού ύψους €66.672 στην Google

Σύμφωνα με το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας, η Google κρίθηκε ένοχη για διοικητικές παραβάσεις

Δικαστήριο στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε στην Google τρία ξεχωριστά πρόστιμα συνολικού ύψους 6 εκατ. ρουβλίων (66.672 ευρώ), επειδή δεν απομάκρυνε περιεχόμενο από την πλατφόρμα της, το οποίο η Μόσχα θεωρεί απαγορευμένο.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται εν μέσω μιας ευρύτερης διαμάχης που υπάρχει μεταξύ της Μόσχας και της Google.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών προειδοποίησε σήμερα (25/5/2021) ότι η Μόσχα θα μπορούσε τελικά να επιβραδύνει την πλατφόρμα της εταιρείας στη χώρα, εάν δεν διαγράψει το απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Ρωσία έχει ήδη επιβάλει μια τιμωριτικού χαρακτήρα επιβράδυνση στην πλατφόρμα του Twitter για τον ίδιο λόγο, ως μέρος της προσπάθειας που κάνει η Μόσχα να ελέγξει τους γίγαντες της δυτικής τεχνολογίας και να ενισχύσει αυτό που αποκαλεί «κυριαρχία» στο διαδίκτυο.

Η Google κρίθηκε ένοχη για διοικητικές παραβάσεις, όπως απεφάνθη το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας, επιβάλλοντας πρόστιμο 2 εκατ. ρουβλίων για κάθε παράβαση. Η Google Russia δεν ανταποκρίθηκε αμέσως, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.

Πρόστιμο και στο Facebook

Οι κατηγορίες αφορούν αναρτήσεις, οι οποίες όπως ισχυρίζεται η Ρωσία ενθάρρυναν ανηλίκους να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες από τις αρχές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, όταν άνθρωποι σε όλη την επικράτεια της χώρας βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την σύλληψη του.

Σήμερα επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στο Facebook πρόστιμο 26 εκατ. ρουβλίων (289.301 ευρώ), επειδή δεν διέγραψε περιεχόμενο το οποίο η Μόσχα θεωρεί απαγορευμένο.

Τον Απρίλιο ρωσικό δικαστήριο είχε επιβάλλει τρία ξεχωριστά πρόστιμα στο Twitter ύψους 8,9 εκατ. ρουβλίων (99.030 ευρώ) επειδή δεν διέγραψε απαγορευμένο περιεχόμενο, ενώ για παρόμοιους λόγους είχε επιβληθεί πρόστιμο και στην εταιρεία TikTok.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Αρνητικό αποτέλεσμα €358 εκατ. λόγω προβλέψεων €800 εκατ.

S&P: Η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει τις συνέπειες από μια πιθανή αύξηση επιτοκίων παγκοσμίως

Γιατί η πανδημία μπορεί να αποδειχθεί τελικά ευκαιρία για την ελληνική ένδυση

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts