ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΛΠΕ: Δύσκολα εφαρμόσιμα τα μέτρα, πλήγμα στο λιανεμπόριο – Τι προτείνει

Δυσμενές αποτέλεσμα το πλήγμα στην ανάπτυξη και την εργασία στον τομέα του ελληνικού λιανεμπορίου, αναφέρει ο ΣΕΛΠΕ

Δύσκολα εφαρμόσιμα από την πλειονότητα των επιχειρήσεων κάθε μορφής λιανικής, χαρακτηρίζει ο ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος) τα πρόσθετα μέτρα στο λιανεμπόριο που αποφάσισε η κυβέρνηση με συνέπεια την εντέλει οριακή αναποτελεσματικότητά τους στην πράξη.

Παράλληλα, προτείνει την άμεση έναρξη στοχευμένου διαλόγου μεταξύ των αρμόδιων εθνικών αρχών και της Επιτροπής Ειδικών, αλλά και των συλλογικών φορέων των επιχειρήσεων, με αντικείμενο την προετοιμασία του διάδοχου σχήματος προστασίας, για την περίπτωση που τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα δεν αποδώσουν όσο αναμένεται.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι, κάθε άλλο παρά ορθολογικά τεκμηριωμένη καθώς είναι γνωστό ότι ο δείκτης μολυσματικότητας στη λιανική – με βάση τις σχετικές εξειδικευμένες αναλύσεις – είναι εξαιρετικά χαμηλός. Δεδομένου ότι το ελληνικό λιανεμπόριο με ευθύνη ,σοβαρότητα και υπευθυνότητα , στο σύνολό του και παρά την ελληνική εκδοχή της «χαλαρής» τήρησης των κανόνων, φαίνεται ότι τηρεί με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επιπλέον, τα πρόσθετα μέτρα τα οποία ελήφθησαν με την παραπάνω απόφαση είναι δύσκολα εφαρμόσιμα από την πλειονότητα των επιχειρήσεων κάθε μορφής λιανικής, με συνέπεια την εντέλει οριακή αναποτελεσματικότητά τους στην πράξη. Με μόνο ουσιαστικό και δυστυχώς δυσμενές αποτέλεσμα το πλήγμα στην ανάπτυξη και την εργασία στο τομέα του ελληνικού λιανεμπορίου.

Η ενίσχυση της προσπάθειας για την προστασία των πολλών ακόμη μη εμβολιασμένων και, ταυτόχρονα, η προσπάθεια μείωσης του αριθμού τους, θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει με τη σταδιακή ενίσχυση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους φορείς του κράτους καθώς και με την στοχευμένη καμπάνια για εμβολιασμούς στην περιφέρεια και κυρίως στις περιοχές με υψηλά ποσοστά μη εμβολιασμένων.

Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμός μας προτείνει την άμεση έναρξη «στοχευμένου διαλόγου» μεταξύ των αρμόδιων εθνικών αρχών και του συμβουλευτικού οργάνου της πολιτείας («Επιτροπής Ειδικών»)αλλά και των συλλογικών φορέων των επιχειρήσεων, με τακτό χρονικό ορίζοντα ενός μήνα και με αντικείμενο την προετοιμασία του διάδοχου σχήματος προστασίας, για την περίπτωση που τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα δεν αποδώσουν όσον αναμένεται.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώην υπάλληλος της Amazon αποκαλύπτει: Ο Μπέζος χρηματοδότησε την εταιρεία μου αν και δεν τον γνώρισα ποτέ

Silver Alert! Αγνοούνται φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Μπορείτε να τους κατασκευάσετε;

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό έξι μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts