ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Μεγάλη πορεία κατά της βίας πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι

Με το σύνθημα «Η Σερβία ενάντια στη βία» δεκάδες χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν σήμερα πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βελιγραδίου. Η πορεία ξεκίνησε μπροστά από το κτίριο του σερβικού κοινοβουλίου και κατέληξε στο Νέο Βελιγράδι.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν για δύο ώρες κεντρικό οδικό κόμβο ανισόπεδων διαβάσεων. Τη διαδήλωση οργάνωσε η αντιπολίτευση και είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται μετά τις δύο μαζικές δολοφονίες που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα και κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, του αρχηγού της κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών (BIA), την παραίτηση των μελών του Συμβουλίου Ηλεκτρονικών Μέσων (REM) και την αφαίρεση της άδειας χρήσης εθνικών συχνοτήτων για δύο ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια τα οποία, όπως καταγγέλλουν, προωθούν τη βία. Η πορεία πραγματοποιήθηκε ήρεμα παρά το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν αφού η αστυνομία δεν φρόντισε να αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους απ’ όπου θα περνούσαν οι διαδηλωτές.

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη Τύπου κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «εκμεταλλεύεται δύο τραγικά γεγονότα για να προωθήσει τα πολιτικά της συμφέροντα». Σημειώνεται ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς προχθές, Πέμπτη, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του, το Σερβικό Προοδευτικό (SNS) στις 26 Μαΐου θα διοργανώσει συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Βελιγράδι η οποία, όπως είπε, θα είναι «η μαζικότερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Σερβία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Σερβία: Μεγάλη πορεία κατά της βίας πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι appeared first on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS