ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε άνοδο οι περισσότεροι δείκτες στα Ασιατικά Χρηματιστήρια

ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,29%

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες κατά την πρώτη συνεδρίαση του μήνα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα ευρήματα μιας ιδιωτικής έρευνας που έδειξε συρρίκνωση της κινεζικής δραστηριότητας τον Αύγουστο.

Ο δείκτης PMI μεταποίησης για τον Αύγουστο έφτασε στις 49,2 μονάδες την Τετάρτη κάτω από τις 50 μονάδες. Η δημοσίευση της ιδιωτικής έρευνας σήμερα Τετάρτη έγινε αφού ο επίσημος μεταποιητικός PMI που δημοσιοποιήθηκε χθες έδειξε επιβράδυνση της κινεζικής εργοστασιακής δραστηριότητας τον Αύγουστο φτάνοντας στις 50,1 μονάδες έναντι των 50,4 μονάδων του Ιουλίου.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,29% στις 28.451 μονάδες.  Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,59%

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο κατά 0,68% ενώ ο δείκτης Shenzhen υποχωρεί κατά 0,40%.  Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινείται ανοδικά κατά 0,29%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,10%. Το ΑΕΠ της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0,7% το τρίμηνο του Ιουνίου σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,5%, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε ακόμα:

«Κουρεμένα» ενοίκια: Ανατροπή στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων

Λάμπρος Μπίσαλας: Η Sunlight ανοίγει νέες θέσεις εργασίας καθώς εξελίσσεται το πλάνο ανάπτυξης

UBS: «Πλώρη» για τις 5.000 μονάδες βάζει ο S&P 500

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts