ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε απομόνωση η ιρλανδική κυβέρνηση μετά από κρούσμα σε υπουργό

Αναστολή στη λειτουργία του κοινοβουλίου καθώς η χώρα καταγράφει τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων από τα μέσα Μαΐου, με 357 κρούσματα

Οι υπουργοί της ιρλανδικής κυβέρνησης κλήθηκαν να αυτο-απομονωθούν, αφότου έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι ασθένησε από κορωνοϊό. Επιπλέον το κοινοβούλιο της χώρας ανέστειλε τη λειτουργία του για μία εβδομάδα όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του σώματος.

«Όπως προκύπτει από τα γεγονότα σήμερα, το υπουργικό συμβούλιο πρέπει τώρα να μπει σε αυτό-απομόνωση, επομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουμε με τις εργασίες και το κοινοβούλιο θα αναβάλει τη λειτουργία του έως την επόμενη Τρίτη ή ώσπου να λάβω οδηγίες (από τον πρωθυπουργό)», δήλωσε ενώπιον του σώματος ο πρόεδρος της κάτω βουλής Σιν Ο Φιργκέιλ.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε πως ο Ντόνελι ζήτησε ένα τεστ COVID-19 σήμερα το απόγευμα. Το γραφείο του δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε 357 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts