ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε εκθετική αύξηση ο “κόκκινος τουρισμός” στην Κίνα

Μια άνευ προηγουμένου αύξηση του “κόκκινου τουρισμού” σημειώνεται στην Κίνα, καθώς το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα σηματοδοτεί την 100ή επέτειό του, με τις επισκέψεις σε όλα τα μέρη ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας για το κόμμα να είναι ιδιαίτερα αυξημένες, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση. Σύμφωνα με αυτή, ο “κόκκινος τουρισμός” διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας της Κίνας εν μέσω της πανδημίας.

Ανάμεσα στα μέρη που ελκύουν το ενδιαφέρον των “κόκκινων ταξιδιωτών” είναι η λίμνη Nanhu  Zhejiang, όπου το κόμμα διοργάνωσε το πρώτο του εθνικό συνέδριο το 1921, το Shaoshan, που ήταν η γενέτειρα του Μάο, η Yan’an, η επαναστατική βάση του Μάο και ο τόπος όπου είχε φτάσει ο Κόκκινος Στρατός μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας, που φιλοξενεί 140 “κόκκινα”, τουριστικά αξιοθέατα. Αυτά τα μέρη έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση του αριθμού των τουριστών, σε σημείο που ο “κόκκινος τουρισμός” φαίνεται να στηρίζει σημαντικά την κινεζική οικονομία εν μέσω της πανδημίας.

Αυτά τα τουριστικά αξιοθέατα προσελκύουν το ενδιαφέρον των νέων που είναι πρόθυμοι να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του έθνους. Εκτός από αυτό, τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, που ενσωματώνονται σε αυτόν τον τουρισμό, έχουν επίσης βοηθήσει να προσελκύσουν την προσοχή των νέων. Σύμφωνα με την έκθεση, από τους τουρίστες στα “κόκκινα αξιοθέατα”, το 40% είναι ηλικίας μεταξύ 21 και 30 ετών.

Ο “κόκκινος τουρισμός” στην Κίνα ξεκίνησε το 2004 και αναφέρεται σε επισκέψεις σε τοποθεσίες που σχετίζονται με σύγχρονες επαναστάσεις, με στόχο την προώθηση τόπων που σχετίζονται με την ιστορία και την προέλευση του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ιστότοποι που προωθούν αυτό το είδος τουρισμού έχουν γίνει η” καρδιά” της αναπτυσσόμενης τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Η Κίνα έχει, επίσης, επενδύσει σημαντικά σε αυτόν τον τύπο τουρισμού με την πάροδο των ετών. Μεταξύ του 2016 και του 2020, οι προϋπολογισμένες δαπάνες για τον “κόκκινο τουρισμό” ήταν περίπου 370 εκατομμύρια δολάρια. Τέτοιες μεγάλες δαπάνες αποφέρουν επίσης αποτελέσματα, δεδομένου ότι το 2018 στις εγχώριες τουριστικές δαπάνες, οι “κόκκινες τοποθεσίες” αντιπροσώπευαν το 10% και το 2019, 1,4 δισεκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν “κόκκινους χώρους”, γεγονός που αποδεικνύει την εκθετική ανάπτυξη του “κόκκινου τουρισμού”

Ωστόσο, ο “κόκκινος τουρισμός” συχνά επικρίνεται, καθώς οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στοχεύει στην παρουσίαση μιας μονόπλευρης εικόνας της ιστορίας της χώρας. Προσθέτουν ότι μπορεί να αγνοήσει τις αποτυχίες, καθώς και τις παρατυπίες των κομμουνιστών ηγετών στην Κίνα, παρουσιάζοντας στους ανθρώπους μια ιστορία που θα ήταν υπέρ του κόμματος.

ksd PRIMAGEL
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts