ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε μεικτό έδαφος οι ευρωαγορές – Άλμα του πληθωρισμού στο 1,3% τον Μάρτιο

Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός ήταν στο 0,9% – Υποχώρηση της ανεργίας στη Γερμανία- Τα βλέμματα στην παρουσίαση του σχεδίου υποδομών άνω των 3 δισ. δολ. στις HΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν

Μεικτά πρόσημα κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τις ασιατικές και αμερικανικές χρηματαγορές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,17% στις431,37  μονάδες με τις μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών να κερδίζουν 0,7% ενώ οι τράπεζες υποχώρησαν κατά 0,5%.

Ο πληθωρισμός ευρωζώνης έκανε άλμα στο 1,3% τον Μάρτιο από 0,9% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις της Eurostat.

Την ίδια ώρα, η ανεργία στη Γερμανία υποχώρησε τον Μάρτιο και ο αριθμός των ανέργων σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους μειώθηκε κατά 8.000 στα 2,745 εκατ. παρά τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,23% , ο γερμανικός DAX μεοριακή άνοδο 0,01% , ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 0,14%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,52% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,54%.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού αρκετές χώρες επεκτείνουν ή επιβάλλουν εκ νέου μέτρα περιορισμού για να ελέγξουν τη διασπορά, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι νέο θρίλερ με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς Καναδάς και Γερμανία αναστέλλουν τον εμβολιασμό για τις ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στον Τζο Μπάιντεν που παρουσιάζει σήμερα τις λεπτομέρειες του σχεδίου υποδομών που θα κοστίσει πάνω από 3 τρισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Τράπεζες: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 2 & 5 Απριλίου -Τι ισχύει

Motor Oil: Κατ’ αρχήν συμφωνία για την αγορά αιολικών πάρκων 220 MW

Γιατί η Κίνα έβαλε στο στόχαστρο H&M και Nike

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts