ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό άνω των 2 ετών το αργό

Ράλι μετά την απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να διατηρήσουν σε ισχύ το σχέδιο τους για σταδιακές αυξήσεις της παραγωγής τους.

Ράλι σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, σκαρφαλώνοντας σε υψηλά άνω των δύο ετών μετά την απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να διατηρήσουν σε ισχύ το σχέδιο τους για σταδιακές αυξήσεις της παραγωγής τους.

Στη σημερινή του συνεδρίαση ο OPEC+ «επιβεβαίωσε την υφιστάμενη δέσμευση του για σταδιακή επιστροφή 2 εκατ. βαρελιών την ημέρα… από τις προσαρμογές».

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου σκαρφάλωσε 1,40 δολ. ή 2,1% στα 67,72 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 22 Οκτωβρίου του 2018.

Το Brent Αυγούστου, στο μεταξύ, πρόσθεσε 93 cents ή 1,3% στα 70,25 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, ενώ στα υψηλά της ημέρας σκαρφάλωσε έως τα 71,34 δολ. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019.

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν και τα υπόλοιπα συμβόλαια. Η βενζίνη Ιουλίου ενισχύθηκε 1,6% στα 2,17 ανά γαλόνι, το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2018, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Ιουλίου κέρδισε επίσης 1,6% στα 2,07 ανά γαλόνι, το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα

Ελλείψεις στην παγκόσμια προσφορά προϊόντων – Υπό ασφυκτική πίεση τα κινεζικά εργοστάσια

Πρεμιέρα για τον νέο Πτωχευτικό με ηχηρά «σφυριά» για επωνύμους (pics)

Έως 420 εκατ. ευρώ οι ενισχύσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις

ΠΗΓΗ NEWMONEY