ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό διμήνου η μετοχή της ΔΕΗ – Επιστρέφει στα 6 ευρώ

Κοντά στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου διμήνου κινείται η μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης, μετά τη μεγάλη βουτιά του Ιουνίου – Ιουλίου. 

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της κραταιής επιχείρησης ηλεκτρισμού ενισχύεται κατά 3,73% και διαμορφώνεται στα 5,98 ευρώ, φλερτάροντας με την επιστροφή στο ψυχολογικό όριο των 6 ευρώ, το οποίο αγνοείται από τις 8 Ιουνίου.  

Μάλιστα, μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, είχαν διακινηθεί 445.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 2,6 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η ανοδική κίνηση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση του αγοραστικού κλίματος, καθώς η διάθεση για την ανάληψη πρόσθετου ρίσκου έχει εν μέρει ανακάμψει, επαναφέροντας τον Γενικό Δείκτη κοντά στον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών (867 μονάδες) 

Στην προσπάθεια επανόδου συμβάλλει και η πρόσφατη ανακοίνωση του νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την Τετάρτη στη γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ ρόλο διαδραματίζει και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου. 

Ας μην ξεχνάμε ότι από τις αρχές του έτους, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, του υψηλού κόστους παραγωγής αλλά και της κοινωνικής πολιτικής -παράγοντες που περιορίζουν τις προοπτικές κερδοφορίας- η μετοχή έχει απολέσει το 38% της αξίας της. 

Μάλιστα, πρόσκαιρα η μετοχή υποχώρησε και κάτω του ψυχολογικού ορίου των 5 ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών. Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση να αναλάβει δράσεις στήριξης της μετοχής, οι οποίες αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς.   

Έτσι, μέσα στο τελευταίο 30ήμερο, η μετοχή της ΔΕΗ έχει κερδίσει συνολικά 9,5%, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της στο χρηματιστηριακό ταμπλό. 

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το τιμολόγιο ρεύματος που θα πληρώσουν για τον Aύγουστο οι καταναλωτές

Αλ. Μανιατόπουλος: Άλλο ένα σφυρί από τα «αποκαΐδια» της MAVA

Η… ρωσική σαλάτα στην Αλεξανδρούπολη, τα ακίνητα της Τρ. Πειραιώς και το παζάρι της Intrum, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το θηρίο του Πειραιά

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts