ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό 3 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές, με ώθηση από τα στοιχεία της Κίνας

Ο τραπεζικός κλάδος ήταν μαζί με των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών οι μοναδικοί που σημείωσαν απώλειες 1,11% και 0,08% αντίστοιχα

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 600 να αναρριχάται σε υψηλό 3 εβδομάδων, βρίσκοντας στήριξη από τις μετοχές του κλάδου των πρώτων υλών, οι οποίες με τη σειρά τους πήραν ώθηση από τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας.

Ο κλάδος των πρώτων υλών έκλεισε με άνοδο 1,66% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό (5,6%) για το 2020 τον Αύγουστο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά φέτος.

Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων ενισχύθηκε κατά 2,33% και είχε την καλύτερη παρουσία.

Η μετοχή της 2ης μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικού εμπορίου ενδυμάτων στον κόσμο δεύτερου μεγαλύτερου λιανοπωλητή μόδας στον κόσμο H&M, σημείωσε άνοδο 10,82%, η μεγαλύτερη ενίσχυση σε σχεδόν έξι μήνες, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο, καθώς ανέκαμψε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, μετά τη συρρίκνωση των εσόδων της εξαιτίας του κορωνοϊού. Κέρδη παρουσίασαν και οι μετοχές των εταιρειών ενδυμάτων και ειδών πολυτελείας, οι πωλήσεις των οποίων εξαρτώνται ιδιαίτερα από την Κίνα, όπως οι LVMH, Kering και Hermes.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος του γερμανικού ινστιτούτου ZEW σημείωσε απροσδόκητα άνοδο τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας μία εμπιστοσύνη από πλευράς επενδυτών στην πορεία της ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται αύριο στην ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η πρώτη μετά τις εξαγγελίες του επικεφαλής της για μεγαλύτερη ανοχή αναφορικά με τον πληθωρισμό.

Στον αντίποδα ο τραπεζικός κλάδος ήταν μαζί με των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών οι μοναδικοί που σημείωσαν απώλειες 1,11% και 0,08% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Fiat Chrysler σημείωσε άνοδο 9,01% και αυτή της Peugeot 2,2%, αφότου οι 2 αυτοκινητοβιομηχανίες αναδιάρθρωσαν τους όρους της προγραμματισμένης μεταξύ τους συγχώνευσης για να εξοικονομήσουν χρήματα.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts