ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε 24 μέρες τα 24 χρόνια τους!

Ξεγύμνωμα! Χρόνο με το χρόνο, μέρα με την μέρα η αρχαιότερη ομοσπονδία στην Ελλάδα, ο ΣΕΓΑΣ, βίωνε την αποψίλωση αθλητικών εγκαταστάσεων και σταδίων.

του Θοδωρή Σαλαντή

Στα 24 χρόνια της διοίκησης Βασίλη Σεβαστή ο αθλητισμός στίβου έχασε σχεδόν όλους τους χώρους που είχαν στην διάθεση τους ακόμη και οι αθλητές προηγούμενων δεκαετιών. Φυσικά και δεν ίδρωσε το αυτί του καθενός! Μάλιστα με απύθμενο θράσος περηφανεύονται κιόλας ότι επιτέλεσαν σπουδαίο έργο!

Αυτά τα 24 χρόνια είναι σίγουρα μία μαύρη κηλίδα όχι μόνο για το ΣΕΓΑΣ, αλλά θα ήταν και για οποιαδήποτε αθλητική ομοσπονδία είχε κατορθώσει το ακατόρθωτο! Διότι  πραγματικά απαιτεί τεράστια προσπάθεια να καταφέρεις στη διάρκεια της θητείας σου να …βρέχει στάδια, κλειστά , ανοιχτά, αγωνιστικούς χώρους κι εσύ να μην μπορέσεις να διεκδικήσεις ούτε ένα! Όχι ομπρέλα δεν κρατούσαν, σε σπηλιά πρέπει να ήταν κρυμμένοι οι άνθρωποι που κρατούσαν τις τύχες του ομοσπονδίας στα χέρια τους μη τυχόν και τους πετύχει κανένα κλειστό γυμναστήριο από αυτόν τον κατασκευαστικό ανεμοστρόβιλο που συνόδευσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004!

Πάρε να έχεις! Και να το σπίτι της άρσης βαρών, της γυμναστικής, της πάλης, του τζούντο, του τάε κβον ντο, του βόλεΐ, του μπάντμιντον, του του του…  Ποιο άθλημα δεν κατάφερε να αποκτήσει το δικό του σπίτι, δηλαδή την δική του αθλητική εγκατάσταση; Μα το άθλημα των επιτυχημένων, της καλύτερης διοίκησης που είχε βγάλει ποτέ η ιστορία μας! Ναι για το ΣΕΓΑΣ μιλάμε, αυτή η επιτυχημένη διοίκηση ήταν η μοναδική που κατάφερε όχι μόνο να μην πάρει μια αθλητική εγκατάσταση αλλά να χάσει κιόλας αυτές που είχε.

Και μιλάμε για ένα ΣΓΑΣ που είχε αγωνιστικές επιτυχίες εκείνη την περίοδο. Είχε Ολυμπιονίκες παγκόσμιους πρωταθλητές, και όμως! Ούτε αυτούς, αυτά τα βαριά ονόματα δεν μπορούσε να αξιοποιήσει η διοίκηση του Βασίλη Σεβαστή για να διεκδικήσει τα αυτονόητα! Ανικανότητα; Ή δεν τους ένοιαζε καθόλου; Είτε το ένα πάρεις είτε το άλλο, είναι φανερό ότι οι άνθρωποι είχαν άλλες προτεραιότητες κι άλλες σκέψεις.

Πέρασαν ετσι 24 χρόνια! Αλλά μην ανησυχείτε! Ότι δεν πρόκαμαν τόσα  χρόνια θα τα φτιάξουν τώρα, τουτη την τετραετία που έρχεται! Θέλουν να ξανάπαρουν την διοίκηση της ομοσπονδίας νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ιθαγενεις, τάσσοντάς τους καθρεφτάκια ! Μάλιστα έχουνε έτοιμη και την απάντηση τι φταίει και δεν τα έκαναν τόσα χρόνια.«Μα ο Αυγενάκης!»

Βέβαια! Στα 24 χρόνια έχουν περάσει από το υπουργείο μία ντουζίνα υφυπουργοι αθλητισμού. Από όλα τα κόμματα. Του ΠΑΣΟΚ, της νέας Δημοκρατίας, του ΣυΡιΖΑ! Κανεις μα κανείς δεν αξίωσε η δεν  μπόρεσε να συμπαρασταθεί στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και να ικανοποιήσει τα αιτήματα για ένα σπίτι του στίβου,  έναν αξιοπρεπή αγωνιστικό χώρο  τέλος πάντων;

Άρα δεν μπορεί πάντα να φταίνε οι άλλοι! Κάτι δεν κάνεις εσύ σωστό. Πήρε χρόνια αλλά τα σωματεία του του στίβου ολης της χώρας αντιλήφθηκαν το δούλεμα. Καταλαβαν οτι στα… κεντρικά είχαν άλλες προτεραιότητες. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο στις εκλογές της ερχόμενης Τετάρτης η Αναγέννηση της Τασούλας Κελεσίδου θα θριαμβεύσει. Θα λάβει πάνω από 150 ψήφους περιορίζοντας την ομάδα της χειρότερης διοίκησης που πέρασε ποτέ από το ΣΕΓΑΣ σε κάτω από 70. Και μην ξανά ρωτήσετε που γνωρίζουμε την δυναμική και τον αριθμό των ψήφων. Μία τηλεφωνική βόλτα στα σωματεία της επικρατείας θα σας πείσει. Και το ξέρετε γιατί την έχετε κάνει. Επιχειρείτε πάλι να υποκλέψατέ την ψήφο των Σωματείων ! Έχετε ομως καταλάβει ότι οι σταγόνες που πέφτουν πάνω σας δεν είναι γιατί  ψιχαλίζει!

Όχι ότι θα τους πολύνοιάξει! Είναι χορτασμένοι όλοι τους από διοίκηση Αλλά είναι γεγονός ότι δύσκολα αποχωρίζεσαι ένα καλό τραπέζι! Τώρα όμως, σε αυτή τη φάση ο τρόμος τους είναι άλλος. Ξέρουν οι απερχόμενοι, ότι η διοίκηση της Τασούλας Κελεσίδου θα καταφέρει μέσα σε 24 μέρες όσα δεν κατόρθωσαν αυτή σε 24 χρόνια! Εδώ θα είμαστε! Λέει η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σχεδόν καθημερινά. «Θα τιμήσω την ψήφο των σωματείων του σεγας και θα τα κανω υπερήφανα για την επιλογή τους» 

Αυτό φοβούνται. Ότι πολύ σύντομα, συντομότερα από ότι ο οποιοσδήποτε θα ανέμενε, η Κελεσίδου και η ομάδα της θα παράξουν έργο! Και μπροστά στους ξενώνες, στο ΟΑΚΑ, στο Καραϊσκάκη, στην Πάρνηθα, στον Άγιο Κοσμά, σε όλα αυτά τα στάδια που χάνονται και χάθηκαν για το στίβο θα έρθουν οι λύσεις και οι απαντήσεις! Εδώ θα είμαστε. Ναι σε 24 μέρες η Τασούλα Κελεσίδου θα έχει κατορθώσει ότι δεν κατάφεραν όλοι αυτοί σε 24 χρόνια. Θα εκπλαγείτε και θα εκπλαγούμε όλοι θετικά. Ας πάνε στο καλό λοιπόν οι απερχομενοι!Έφτασε ο καιρός να ιδιωτεύσουν και στο φινάλε φινάλε ας υπηρετήσουν το στίβο και από τη θέση της αντιπολίτευσης. Και από κει μπορεί να προσφέρουν ανιδιοτελώς ή μήπως δεν τους ενδιαφέρει; Η προσφορά δεν μετριέται μόνο όταν κάθεσαι στην καρέκλα…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts