ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Σημαντική νίκη για εμάς»

Απόλυτα ικανοποιημένοι στην Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών μετά τη νίκη επί του Κοσόβου με 26-25 που χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023.

Χάρης Μάλιος και Νίκος Κρητικός ήταν από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής και αναφερόμενοι στον αγώνα, τόνισαν το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το αποτέλεσμα. «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Καταρχάς εξασφαλίσαμε την πρόκρισή μας στον επόμενο γύρο. Είχαμε πολύ καιρό να πάρουμε μια πρόκριση» δήλωσε αρχικά ο Χάρης Μάλλιο και συμπλήωσε: «Νομίζω ότι αυτή η ομάδα δείχνει μέταλλο και έχει αποδειχθεί σε αυτή την προκριματική φάση. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, αλλά πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, να δουλεύουμε όλοι μαζί ενωμένοι, ομοσπονδία, προπονητές, παίκτες. Για το σημερινό παιχνίδι, το δίδαγμα είναι ότι ειδικά οι πιο έμπειροι, με πρώτο εμένα, δεν πρέπει να χάνουμε το καθαρό μυαλό μας. Εγώ ίσως το έχασα για τρία λεπτά. Αυτό, όμως, είναι κάτι που βελτιώνεται και καλύτερα που πήγε έτσι το παιχνίδι  και θα μπορούμε να αναλύσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Κρητικός που ήταν και ο χρυσός σκόρερ καθώς σημείωσε το γκολ που έκρινε τον αγώνα τόνισε. «Ολοκληρώσαμε το στόχο μας που ήταν οι δύο νίκες κόντρα στο Κόσοβο. Είχαμε πολλά προβλήματα τις προηγούμενες μέρες, υπάρχει η δικαιολογία των απουσιών λόγω τραυματισμών και κορονοϊού, αλλά σήμερα συμπεριφερθήκαμε λίγο επιπόλαια στο παιχνίδι και δεν το “σκοτώσαμε” όταν έπρεπε. Το καλό είναι ότι η ομάδα δείχνει μέταλλο, δημιουργεί χαρακτήρα, ακόμη και όταν βρεθήκαμε σε  δύσκολη θέση έγιναν δύο ενέργειες στο τέλος, στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε τέτοιες καταστάσεις και πήραμε τη νίκη».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts