ΚΟΣΜΟΣ

Σικελία – Βανδάλισαν με κόκκινη μπογιά τη φημισμένη λευκή παραλία Scala dei Turchi

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα μετά τον βανδαλισμό με κόκκινη μπογιά των φημισμένων λευκών βράχων από ασβεστόλιθο της Σικελίας Scala dei Turchi.

Η Scala dei Turchi (ή Σκάλα του Τούρκου), που μοιάζει με λευκά σκαλοπάτια στη μεσογειακή ακτή του Ρεαλμόντε της νότιας Σικελίας, βανδαλίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αρχικές έρευνες υπέδειξαν πως οι δράστες πέταξαν οξείδιο του σιδήρου κόκκινου χρώματος, υλικό που απομακρύνεται με σχετική ευκολία, όπως αποδείχτηκε σύντομα, όταν τα κύματα «έσβησαν» τα κόκκινα σημάδια στα χαμηλότερα σκαλοπάτια του βράχου. Εθελοντές από το Ρεαλμόντε έκαναν επιχείρηση καθαρισμού στα υψηλότερα σημεία του βράχου.

«Οι υπέροχοι λευκοί βράχοι της Scala dei Turchi, μιας ατραξιόν του Αγκριτζέντο για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, καταστράφηκαν αναίσχυντα. Καταδικάζουμε τους δράστες της δειλής αυτής κίνησης. Προκαλεί οργή όχι μόνο για μια επένδυση σπάνιας ομορφιάς, αλλά και για την εικόνα του νησιού μας. Ελπίζω οι δικαστικές αρχές να αναγνωρίσουν γρήγορα τους υπευθύνους» ανέφερε ο Νέλο Μουσουμέτσι, πρόεδρος της Σικελίας.

Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της περιοχής, με τον επικεφαλής εισαγγελέα Λουίτζι Πατρονάτζο να έχει διατάξει ελέγχους στο υλικό που χρησιμοποιήθηκε ώστε να διαπιστωθεί από πού αγοράστηκε η κόκκινη σκόνη και, τελικά, ποιοι την αγόρασαν. Η Αστυνομία αναζητά επίσης στοιχεία μέσω εικόνων από κάμερες ασφαλείας.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts