ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Επστάιν: Απορρίφθηκε η έφεση της Γκιλέιν Μάξγουελ κατά της καταδίκης της για σωματεμπορία

Απορρίφθηκε χθες Παρασκευή από αμερικανικό δικαστήριο η έφεση που άσκησε η Γκιλέιν Μάξγουελ, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την καταδίκη της, τον Δεκέμβριο του 2021, για σωματεμπορία.

Σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων

Η 60χρονη Βρετανίδα κρίθηκε ένοχη για την προώθηση ανήλικων κοριτσιών στον πρώην σύντροφό της Τζέφρι Επστάιν προκειμένου εκείνος να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Αλισον Νέιθαν επικύρωσε την ενοχή της Μάξγουελ για τρεις από τις πέντε κατηγορίες – συμπεριλαμβανομένης της σωματεμπορίας – για τις οποίες καταδικάστηκε, επισημαίνοντας ότι η ετυμηγορία των ενόρκων υποστηρίχθηκε από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η Νέιθαν απέρριψε τις καταδικαστικές αποφάσεις για δύο από τις κατηγορίες, εξέλιξη που ενδεχομένως μειώσει την ποινή της Μάξγουελ. Οπως είπε, τρεις από τις κατηγορίες αφορούσαν ουσιαστικά το ίδιο αδίκημα, επομένως επικύρωσε μόνο μία από αυτές.

Αυτοκτόνησε στη φυλακή

Ο αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, αυτοκτόνησε μέσα στο κελί φυλακής του Μανχάταν το 2019, σε ηλικία 66 ετών, εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts