ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας για επιδότηση στις ηλεκτρικές συσκευές – «Το πρόγραμμα θα είναι διαρκείας» (vid)

Το πρόγραμμα απόσυρσης των ηλεκτρικών συσκευών θα είναι διαρκείας. «Είναι μεγάλος ο όγκος των συσκευών, θα πάρει λίγο χρόνο για να εγκατασταθούν. Θα επεκτείνουμε τη χρονική διάρκεια του προγράμματος τους φθινοπωρινούς και εάν χρειαστεί και χειμωνιάτικους μήνες για να γίνει η εγκατάσταση». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ακόμη ότι «θα διορθωθούν τα λάθη και οι αναγραμματισμοί, στην επιδότηση του ρεύματος ώστε να καλυφθεί και αυτός ο τομέας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από Δευτέρα όλες οι εταιρίες θα ανακοινώσουν τις νέες τιμές ρεύματος, ενώ για τα υπερκέρδη των εταιριών, ότι θα ανακοινωθεί το τελικό ποσό.

Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα ανακοίνωσε ότι έρχεται η νέα επιδότηση η οποία θα στηρίξει την μείωση των τιμών.

Πώς να κάνετε ένσταση

Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή έως και τις 28/7/2022.

Για να υποβληθεί ένσταση, θα πρέπει να περιλαμβάνει:

-Τον μοναδικό αριθμό της αίτησης που υποβλήθηκε,
-Το ΑΦΜ του ωφελούμενου/αιτούντα,
-Την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού και την επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων.
-Εφόσον η ένσταση πληροί τις προϋποθέσεις, διερευνάται ως προς την ουσία αυτής και αναπροσαρμόζονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας από αρμόδια Επιτροπή. Μετά τη λήξη της διαδικασίας των ενστάσεων, θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Λόγω του ιδιαίτερα έντονου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι πολίτες για το πρόγραμμα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι διερευνά τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος και να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους να προχωρήσουν στην αντικατάσταση παλιών συσκευών.

Διαβάστε επίσης:

Μίκι Μπρούνι: Η Ελληνίδα πίσω από τον Armani που τον έκανε να λατρέψει την Ελλάδα (pics + vid)

Η Tesla εγκαταλείπει το bitcoin – «Δεν είναι αυτό που νομίζετε» λέει ο Μασκ

Ποια ελληνικά νησιά καταρρίπτουν τα ρεκόρ του 2019

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts