ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Φέρνουμε στη Δυτική Ελλάδα το φυσικό αέριο, ένα καθαρό και φθηνό καύσιμο

Μιλώντας για τη επόμενη ημέρα της ενεργειακής κρίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι «με την στρατηγική που χαράσσουμε τώρα, θα διασφαλίσουμε τα επόμενα χρόνια ότι ανεξαρτήτως καταστάσεων θα έχουμε στην Ελλάδα προσιτές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου»

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Δυτική Ελλάδα, διότι φέρνουμε ένα καθαρό και φθηνό καύσιμο, το φυσικό αέριο, σε πολίτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση. Ένα καύσιμο που διευκολύνει τη λειτουργία συστημάτων θέρμανσης και βοηθάει ιδιαίτερα την επιχειρηματικότητα και ειδικότερα τις παραγωγικές μονάδες. Έτσι οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ώστε να μπορούν με ίσους όρους να ανταγωνίζονται άλλες επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με αφορμή την έναρξη κατασκευής του έργου «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης» στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση, είπε ότι «η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει παρεμβάσεις σε δύο άξονες» και εξήγησε: «Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την διασφάλιση της επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού, δηλαδή να μην μείνει η Ελλάδα χωρίς καύσιμα και χωρίς ενέργεια».

«Ο δεύτερος άξονας» είπε «αφορά την διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας» και υπενθύμισε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελλάδα δίνει επιδοτήσεις που αντιστοιχούν στο 1,5% με 2% του ΑΕΠ της χώρας, όταν η μέση στήριξη στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι 0,6% του ΑΕΠ των άλλων χωρών». Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «η Ελλάδα δίνει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αναλογικά με την οικονομία της και τον πληθυσμό της, για να στηρίξει και να προστατεύσει τα νοικοκυριά από την πραγματικά εκρηκτική ενεργειακή κρίση».

Μιλώντας για τη επόμενη ημέρα της ενεργειακής κρίσης, ο Κώστας Σκρέκας είπε ότι «με την στρατηγική που χαράσσουμε τώρα, θα διασφαλίσουμε τα επόμενα χρόνια ότι ανεξαρτήτως καταστάσεων θα έχουμε στην Ελλάδα προσιτές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, με τρόπο που θα έχει προβλεψιμότητα και θα δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην χώρα μας».

«Για να το πετύχουμε αυτό», συνέχισε, «διασφαλίζουμε τη διαφοροποίηση στις πηγές ανεφοδιασμού και τριπλασιάζουμε τις δυνατότητες της χώρας να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο, ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως μία βασική πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου σε όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη». Επίσης, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει τους απαραίτητους σχεδιασμούς ώστε μέχρι το 2030 το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται από αναγνώσιμες πηγές».

Διαβάστε περισσότερα

Ράλι στη Wall Street έφεραν λιανικές πωλήσεις και Τζέρομ Πάουελ

Μια νέα «τέλεια καταιγίδα» κρίσεων απειλεί την ευρωπαϊκή οικονομία

Mastercard: Πιλοτικό πρόγραμμα για πληρωμές με αναγνώριση προσώπου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts