ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Στα τέλη Οκτωβρίου η απόφαση για τυχόν νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Τις επόμενες μέρες, έως το τέλος του μήνα, θα ληφθεί η όποια απόφαση για τυχόν επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία, ανέφερε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, στον ΣKAΪ 100,3, τονίζοντας ότι εάν ληφθεί σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων παροχών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, στη βάση των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.

Το 2023 είναι η χρονιά που θέλουμε να πιάσουμε την επενδυτική βαθμίδα, εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι αγορές θα συνυπολογίσουν το πρωτογενές έλλειμμα του 2022, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα είναι στο 1,7% του ΑΕΠ ή και καλύτερο.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το πρωτογενές έλλειμμα θα μας οδηγήσει στην επενδυτική βαθμίδα και θα ξεκλειδώσει μία άλλη οικονομική κατάσταση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα προσθέσει ένα σημαντικό βαθμό σταθερότητας» και εκτίμησε ακόμα ότι αυτό το μήνα θα έχουμε χαμηλότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ο «απαισιόδοξος» Ρουμπινί βλέπει μια κρίση χειρότερη της δεκαετίας του ’70

Σκρέκας: Πρόταση στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αυστρίας – Γερμανίας

Μητσοτάκης: Η ΕΕ οφείλει να στείλει σαφές και ενιαίο μήνυμα στις αγορές ενέργειας

ΠΗΓΗ NEWMONEY