ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σνάμπελ: Η ΕΚΤ θα προστατεύσει τα ομόλογα του Νότου

«Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι η πολιτική μας για τη σταθερότητα των τιμών και η δέσμευση αυτή είναι απεριόριστη», είπε η αξιωματούχος της ΕΚΤ

Στη δήλωση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα καταπολεμήσει οποιαδήποτε «άτακτη» εκτίναξη του κόστους χρέους των υπερχρεωμένων κρατών – μελών της ΕΕ, αλλά με απάντηση που θα είναι ξεχωριστή για κάθε περίπτωση, προχώρησε η αξιωματούχος της ΕΚΤ, Ίζαμπελ Σνάμπελ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ίδια τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανακοινωθεί εκ των προτέρων κάποιο εργαλείο.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν και όταν χρειαστεί, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε νέα εργαλεία -και θα το κάνουμε- για να διασφαλίσουμε τη μετάδοση της νομισματικής μας πολιτικής», επισήμανε η Ίζαμπελ Σνάμπελ σε ομιλία της στο Παρίσι.

«Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι η πολιτική μας για τη σταθερότητα των τιμών. Η δέσμευση αυτή είναι απεριόριστη», τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ίζαμπελ Σνάμπελ ανέφερε ακόμη ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά, αλλά σημείωσε ότι η βασική δουλειά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τώρα είναι να ανατρέψει τον απαράδεκτα υψηλό και επίμονο πληθωρισμό, που παραλίγο να παγιωθεί στις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Σύμφωνα με τη Σνάμπελ, η πρώτη γραμμή άμυνας της ΕΚΤ που θα συγκρατήσει τα spreads θα είναι τα μετρητά από τα ομόλογα που λήγουν στο τεράστιο χαρτοφυλάκιό της. Έτσι, αν χρειαστεί θα μπορεί να χρησιμοποιήσει νέα εργαλεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με διαφορετικές προϋποθέσεις, μαξιλάρια ασφαλείας και διάρκεια.

Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει η ιστορική συμφωνία για την αύξηση των κατώτατων μισθών στην Ευρώπη (πίνακες + pic)

Νέα NPEs «βλέπουν» οι servicers – Πανδημία, πληθωρισμός & ενεργειακή κρίση απειλούν τους δανειολήπτες

Βρετανία: Νέα ένταση στις σχέσεις με την ΕΕ για το Πρωτόκολλο της Β. Ιρλανδίας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts