ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σολτς: Εκνευρισμός για την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης

Εκνευρισμένος δήλωσε σήμερα ο Όλαφ Σολτς με την προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εντάξει την Τουρκία στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, τον ευρασιατικό οργανισμό στον οποίο πρωταρχικό ρόλο παίζουν η Ρωσία και η Κίνα.

«Δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που παρέχει σημαντική συμβολή στην καλή, παγκόσμια συνύπαρξη», σχολίασε ο Καγκελάριος της Γερμανίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Επομένως, είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτήν την εξέλιξη. Όμως σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε πως θα καταστήσουμε σαφές ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είναι επιτυχής», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Όλαφ Σολτς εκτίμησε ότι η Ρωσία ίσως επιχειρήσει για άλλη μια φορά να σταματήσει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, κάτι που τόσο η Τουρκία, όσο και η Γερμανία θέλουν να αποτρέψουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε το Σάββατο ότι σκοπεύει να εντάξει στον Οργανισμό αυτόν τη χώρα του, που είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη

Klarna: Στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό «μονόκερο» η νέα επένδυση του Πάνου Γερμανού

Κλείνει το deal για την εθνικοποίηση της γερμανικής Uniper – Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Ερντογάν στο Reuters: Θετικό σήμα από γερουσιαστές των ΗΠΑ για τα F-16

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts