ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη της Εκκλησίας στους εμβολιασμούς ζήτησε ο Κικίλιας – Τι είπαν Ιερώνυμος και Τσιόδρας

Το μήνυμα του καθηγητή και του υπουργού Υγείας για τους εμβολιασμούς – Η Εκκλησία μπορεί να επηρεάζει χιλιάδες πιστούς και να τους πείσει να πράξουν το ορθό – Ιερώνυμος: «Κρίσιμη και χρήσιμη συνάντηση»

Στην Ιερά Σύνοδο βρίσκονται ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συζητήσουν με τους Ιεράρχες την ανάγκη συστράτευσης της Εκκλησίας με την Πολιτεία για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη εμβολιασμού.

Ο ρόλος της Εκκλησίας στο θέμα του εμβολιασμού που έχει αναχθεί εκ των πραγμάτων μείζον ζήτημα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ομαλή λειτουργία της οικονομίας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός από τη στιγμή που η Εκκλησία μπορεί να επηρεάζει χιλιάδες πιστούς και να τους πείσει να πράξουν το ορθό, δηλαδή να εμβολιαστούν προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους πλησίον τους.

«Μπροστάρηδες» στον αγώνα αυτό έχουν ήδη αναδειχθεί άλλωστε κορυφαίοι Ιεράρχες με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, και τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο που έχει θέσει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Δημητριάδος Ιγνάτιο, Χίου Μάρκος , απομονώνοντας ουσιαστικά τους ολίγους επισκόπους και ιερείς οι οποίοι είναι αρνητές του εμβολίου και με τα κηρύγματά τους προσπαθούν να προτρέψουν το ποίμνιο τους από το να εμβολιαστεί. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το κλειδί της συμμετοχής τελικά στον εμβολιασμό όλων των πιστών , μετά την προτροπή των Ιεραρχών.

Η Εκκλησία έκανε και το πρώτο βήμα για να τιμωρήσει «αρνητές» των μέτρων όπως οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας , καθώς η Επιτροπή νομοκανονικών διαπίστωσε ότι παρέβησαν τους κανόνες το Πάσχα και τους παρέπεμψε στην ΔΙΣ.

Κικίλιας: Ζητήσαμε η Εκκλησία να βοηθήσει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Κρίσιμη και χρήσιμη συνάντηση

Κρίσιμη και χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον καθηγητή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. «Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε ότι χρειάζεται η προσπάθεια να συνεχιστεί και η εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια με τρόπο πατερικό με μόνο κίνητρο την επίλυση των προβλημάτων της πανδημίας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε τη στήριξη της Εκκλησίας στην προσπάθεια για εμβολιασμό. Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα και χρήσιμο είναι να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος της Εκκλησίας για την αναζήτηση της αλήθειας. «Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία γα την αναζήτηση της αλήθειας» είπε ο καθηγητής.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΥΠΟΙΚ: «Παράθυρο» για διορθώσεις και δάνεια σε όσους δεν πήραν επιστρεπτέες και επιδοτήσεις

Οικογένεια Παπαγεωργίου: Σε πλειστηριασμό ξανά το εμπορικό κέντρο «Avenue»

Εγνατία Οδός: Την Πέμπτη κληρώνει ο διαγωνισμός για τη μεγάλη σύμβαση παραχώρησης

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts