ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Την Τρίτη 10/5 αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ

Στις 16 Ιουνίου η συζήτηση στο Eurogroup για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία, όπου και θα ληφθεί η απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών

Στη δήλωση ότι αύριο, 10.5.2022, αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, προχώρησε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, το 80% των πολιτών θα πληρώσει χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο, ενώ ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7 με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

«Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε ό,τι αφορά την επενδυτική βαθμίδα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι κάτι εφικτό και πως η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου, όπου και θα ληφθεί η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι στα νέα εκκαθαριστικά οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τη διαφορά που προκύπτει σε σχέση με το προηγούμενο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πόσα πλήρωναν πριν και πόσα φέτος, μετά και τις αλλαγές που επέρχονται.

Διαβάστε ακόμη

Λάκης Γαβαλάς: Κληρώνει την Παρασκευή για το εμβληματικό ακίνητο στην Κάντζα (pics)

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί: Φοβάμαι ότι οι «αρκούδες» έχουν δίκιο

Η μεγάλη «φυγή» από το Bitcoin – Από το (ιστορικό) ρεκόρ των $69.000, στο (αρνητικό) ρεκόρ των $25.000

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts