ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα τέλη Ιανουαρίου τοποθετεί την κορύφωση του κύματος της Όμικρον ο Φάουτσι

Τι δήλωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ για την τέταρτη δόση και την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, εκτίμησε ότι το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στην μετάλλαξη Όμικρον ενδέχεται να κορυφωθεί στην Αμερική γύρω στα τέλη Ιανουαρίου.

«Θα έλεγα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της χώρας μας και τις διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ότι είναι πιθανό (η κορύφωση) να συμβεί σε πάνω από δύο εβδομάδες, πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου» είπε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, μια τέταρτη δόση των εμβολίων θα είναι σχεδιασμένη ώστε να προστατεύει από την Omicron. Όμως ακόμη, όπως είπε, μένει να διενεργηθεί σειρά ερευνών πάνω στο νέο στέλεχος.

Στην ενημέρωση για την πανδημία από τον Λευκό Οίκο, ο λοιμωξιολόγος εστίασε στη σημασία της τρίτης δόσης ώστε να αποτραπεί τυχόν σοβαρή νόσηση.

Μιλώντας για τη σημασία μιας ακόμη δόσης, σημείωσε πως στο μέλλον ίσως χρειαστεί και η τέταρτη δόση, όμως «ελπίζουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι θα προστατευτούμε από την τρίτη».

Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων στην προστασία από το νέο στέλεχος και έστειλε ειδικό μήνυμα για την Πρωτοχρονιά.

«Εάν σχεδιάζετε να πάτε σε πάρτι με 40-50 άτομα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με τους καλεσμένους, ευχόμενοι ”καλή χρονιά”, θα συνιστούσα να μην το κάνετε, δεν είναι αυτή η κατάλληλη χρονιά», κατέληξε ο Φάουτσι.

Διαβάστε περισσότερα

Λάκης Γαβαλάς: Σε νέα περιπέτεια για το εμβληματικό ακίνητο της Κάντζας

Bitcoin: Τα 12 ορόσημα για τον «βασιλιά» των crypto

Νέo σοκ: 28.828 κρούσματα σε μια ημέρα στην Ελλάδα – Σχεδόν 13.000 κρούσματα στην Αττική

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts