ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα ύψη οι μέσες τιμές των πακέτων διακοπών φέτος λέει η TUI | +27% σε σύγκριση με το 2019!

Η TUI αποκάλυψε ότι οι μέσες τιμές πώλησης των πακέτων διακοπών το Καλοκαίρι του 2023, είναι επί του παρόντος, αυξημένες κατά περισσότερο από 25% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019, τονίζοντας τις σημαντικές αυξήσεις στο κόστος των διακοπών μετά την πανδημία.

Πιο αναλυτικά, ο ταξιδιωτικός κολοσσός αποκάλυψε ότι η μέση τιμή πωλήσεών της για το Καλοκαίρι του 2023 ήταν «πολύ μπροστά», καθώς έχει αυξηθεί κατά 8% σε σύγκριση με το Καλοκαίρι του 2022 και 27% σε σύγκριση με το Καλοκαίρι του 2019.

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου, η TUI είχε λάβει 13,7 εκατομμύρια κρατήσεις για το Καλοκαίρι του 2023, επιτυγχάνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το Καλοκαίρι του 2022 – με τον όγκο κρατήσεων να ανέρχεται πλέον στο 96% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Η αυξημένη ζήτηση, εν τω μεταξύ, οδήγησε την TUI να επεκτείνει τις σεζόν στην Ελλάδα και την Τουρκία, με τη ζήτηση για τον τελευταίο μήνα της θερινής περιόδου (Σεπτέμβριος) να αυξάνεται κατά 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ενόψει της διευρυμένης χειμερινής σεζόν 2023/24, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 4% από έτος σε έτος.

Με πωλήσεις 38%, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι “ως συνήθως” η πιο “hot” αγορά της TUI που οδεύει προς τον χειμώνα, με κρατήσεις αυξημένες κατά 8% και μέσες τιμές πωλήσεων 3% από έτος σε έτος.

Ως αποτέλεσμα, η TUI έχει επαναδιατυπώσει την προσδοκία της ότι θα αυξήσει «σημαντικά» τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων κατά το τέταρτο τρίμηνό της, που έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου και επίσης για το πλήρες έτος 2023 σε σύγκριση με το 2022. Η TUI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για ολόκληρο το έτος (έτος έως 30 Σεπτέμβριος 2023) την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

«Βλέπουμε ένα καλό τέλος στην καλοκαιρινή σεζόν και είμαστε σε πορεία για να επιτύχουμε αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Sebastian Ebel. Και συνέχισε: «Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις κύριες αγορές μας στη Γερμανία, όπου οι κρατήσεις από έτος σε έτος είναι 10% υψηλότερες και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι κρατήσεις είναι σύμφωνες με την ήδη ισχυρή καλοκαιρινή σεζόν του προηγούμενου έτους και +4% πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία”.

Η Ebel είπε ότι αν δεν υπήρχαν πολλά εξωτερικά προβλήματα στις δραστηριότητές της, με πιο αξιοσημείωτο τις πυρκαγιές στη Ρόδο, οι οποίες αναμένει να κοστίσουν στον όμιλο 25 εκατομμύρια ευρώ, η αεροπορική εταιρεία και ο αερομεταφορέας θα είχαν ξεπεράσει σημαντικά τις προσδοκίες τους.

“Η TUI βρίσκεται σε καλή θέση καθώς μπαίνουμε στο νέο οικονομικό έτος. Η θετική δυναμική των συναλλαγών συνεχίζεται και είμαι πολύ αισιόδοξος για την ερχόμενη χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο. Για τον χειμώνα 2023/24, βρισκόμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο κρατήσεων, αλλά η αύξηση των κρατήσεων κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα», κατέληξε ο Sebastian Ebel.

The post Στα ύψη οι μέσες τιμές των πακέτων διακοπών φέτος λέει η TUI | +27% σε σύγκριση με το 2019! appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts