ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα 21 εκατ. οι Κινέζοι ταξιδιώτες τη φετινή “Χρυσή Εβδομάδα” | Αυξημένες οι κρατήσεις και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Με τις διακοπές της “Χρυσής Εβδομάδας” να πλησιάζουν οι κρατήσεις των Κινέζων για ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού εμφανίζονται αυξημένες κατά 20%, ενώ για ταξίδια στο εσωτερικό της Κίνας είναι τετραπλάσιες, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πάροχο Trip.com.

Κατά την αργία της Χρυσής Εβδομάδας στην Κίνα, η οποία εφέτος διαρκεί από την 1η έως τις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία γιορτάζεται η ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, εφέτος περισσότερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, οι ταξιδιώτες αναζητούν “μοναδικές και συναρπαστικές εμπειρίες”, όπως δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Trip.com, Jane Sun.

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση στις αγορές ιδιωτικών ομαδικών εκδρομών καθώς και στις κρατήσεις για λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Σρι Λάνκα και το Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πάροχο.

“Παρατηρήσαμε μια σημαντική μετατόπιση προς τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τις σε βάθος ταξιδιωτικές συναντήσεις. Οι ταξιδιώτες δεν εξερευνούν μόνο δημοφιλείς προορισμούς, αλλά αναζητούν επίσης αυθεντικές και εκτός των συνηθισμένων μονοπατιών εμπειρίες”, σημείωσε η κα. Sun.

Η αύξηση των κρατήσεων έρχεται μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για τον Covid-19 από την Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο και την άρση της απαγόρευσης των ομαδικών ταξιδιών σε έναν κατάλογο περισσότερων από 70 χωρών τον Αύγουστο.

Αν και έχουν περάσει περισσότεροι από έξι μήνες από τότε που η Κίνα άνοιξε πλήρως τα σύνορά της, οι ειδικοί δεν έχουν παρατηρήσει την ευρέως αναμενόμενη “έκρηξη” των ταξιδιών εκτός της χώρας. Αντιθέτως, πολλοί Κινέζοι δείχνουν να επιλέγουν τα ταξίδια εντός της Κίνας εξαιτίας των δαπανηρών επιλογών για διεθνή ταξίδια.

Τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας έχουν ανακάμψει, με τις κρατήσεις να είναι τετραπλάσιες εφέτος, σε σύγκριση με την περσινή Χρυσή Εβδομάδα, και τους Κινέζους να επιλέγουν να ταξιδεύουν μεταξύ διαφορετικών περιφερειών για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με την Trip.com. Οι φθινοπωρινές εκδρομές στη βορειοδυτική Κίνα και το ευχάριστο κλίμα της νότιας Κίνας έχουν καταστήσει αυτούς τους προορισμούς ιδιαίτερα δημοφιλείς.

“Περισσότεροι από 21 εκατομμύρια επιβάτες θα ταξιδέψουν αεροπορικώς κατά την περίοδο των διακοπών”, δήλωσε ο Jin Junhao, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC), σε ενημέρωση στο Πεκίνο. Μόνο στο εσωτερικό, θα πραγματοποιούνται περίπου 14.000 πτήσεις εσωτερικού την ημέρα, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Η Χρυσή Εβδομάδα συνήθως ωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα να ταξιδέψουν. Ακόμη και με τους περιορισμούς της πανδημίας, για παράδειγμα, η χώρα κατέγραψε 637 εκατομμύρια εγχώριους ταξιδιώτες το 2020.

“Τσιμπάνε” οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Με τους Κινέζους ταξιδιώτες να σπεύδουν να κλείσουν πτήσεις, οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια αυξάνονται, ενώ σε μερικά από τις πιο δημοφιλή δρομολόγια είναι υπερδιπλάσιες.

Τα εισιτήρια οικονομικής θέσης, για παράδειγμα, της Air China Ltd από το Πεκίνο προς το Τσενγκντού, στις 29 Σεπτεμβρίου, εμφανίζονται στα 1.800 γιουάν (250 δολάρια ΗΠΑ), σε σύγκριση με 680 γιουάν για τις 22 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές για τις διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, όπως Σαγκάη – Σίδνεϊ, είναι διπλάσιες ή ακόμη μεγαλύτερες, σε σύγκριση με τις τιμές αργότερα τον Οκτώβριο.

Έμφαση σε ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας

Η οκταήμερη περίοδος της Χρυσής Εβδομάδας επιτρέπει στους Κινέζους να ταξιδέψουν για μεγαλύτερο διάστημα, με μια μελέτη της ForwardKeys να αποκαλύπτει ότι το 37% σχεδιάζουν να παραμείνουν στους προορισμούς διακοπών τους από έξι έως οκτώ νύχτες, μια αύξηση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το 2019, πριν από την πανδημία.

“Τα στοιχεία για τα αεροπορικά εισιτήρια έδειξαν επίσης ότι υπήρξε αύξηση στις κρατήσεις που έγιναν από μεμονωμένους ταξιδιώτες και ζευγάρια, κάτι που πρέπει να έχουν κατά νου οι τουριστικοί πράκτορες, οι ξενοδόχοι και οι έμποροι λιανικής αυτή τη Χρυσή Εβδομάδα”, είπε η Nancy Dai, αναλύτρια της ForwardKeys.

The post Στα 21 εκατ. οι Κινέζοι ταξιδιώτες τη φετινή “Χρυσή Εβδομάδα” | Αυξημένες οι κρατήσεις και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts