ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣτΕ: Επιτρέπεται σε υποψήφιους βουλευτές να στέλνουν SMS και e-mail σε πολίτες

Οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές προσέφυγαν στο ΣτΕ για την ακύρωση των προστίμων, υποστηρίζοντας ότι τα πολιτικά μηνύματα εξαιρούνται από τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος 3471/2006 περί προηγούμενης συγκατάθεσης του αποδέκτη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε πρόστιμα των 3 χιλιάδων ευρώ που είχαν επιβληθεί σε τρεις υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στις εκλογές του 2019, καθώς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι επιτρέπεται η αποστολή μηνυμάτων και e-mail στους πολίτες, κατά την προεκλογική περίοδο.

Τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί στους Θεόδωρο Φορτσάκη και Δημήτρη Κούβελα, καθώς και την Ιωάννα ΚαλαντζάκουΤσατσαρώνη από την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς κρίθηκε ότι η αποστολή των μηνυμάτων στους πολίτες, είχε γίνει χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας, έκριναν ότι δεν εμπίπτει η επικοινωνία του υποψήφιου βουλευτή κατά την προεκλογική περίοδο στο ρυθμιστικό πεδίο του άρθρου 11 παρ. 1 του ν. 3471/2006, επισημαίνοντας ότι για τον περιορισμό της αναγκαίας για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος επικοινωνίας του υποψήφιου βουλευτή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τους εκλογείς της περιφέρειας στην οποία θέτει υποψηφιότητα, απαιτείται ειδική ρύθμιση.

«Τέτοια ειδική ρύθμιση δεν μπορεί να θεωρηθεί το άρθρο 11 παρ. 1 του νόμου 3471/2006 (όπως ερμήνευσε η Αρχή), το οποίο ρυθμίζει τις επικοινωνίες για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, καθώς στην επίμαχη διάταξη του νόμου 3471/2006 δεν εμπίπτει η επικοινωνία του υποψήφιου βουλευτή κατά την προεκλογική περίοδο», αναφέρουν οι Σύμβουλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Βαθιά «ανάσα» για το πετρέλαιο – Σε χαμηλό ενός μήνα, βουτιά 4% στις τιμές

Φορέας Ακινήτων: Ποιοι μπορούν να αποκτήσουν τις πρώτες κατοικίες των ευάλωτων

Πληθωριστικό σπιράλ απειλεί τις επιχειρήσεις – Σχεδόν 7 στις 10 φοβούνται για «φέσια» από τους πελάτες

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts