ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην Αττάλεια για την ευρωπαϊκή διάκριση

Στην Αττάλεια της Τουρκίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας θα ταξιδέψουν 13 Έλληνες και Ελληνίδες ξιφομάχοι και τα ονόματα των Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρας Γκουντούρα ξεχωρίζουν από τις συμμετοχές.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Έντονη αγωνιστική δράση θα υπάρχει το επόμενο διάστημα σε αρκετές περιοχές του κόσμου, με τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα να ξεκινούν και τους αθλητές και τις αθλήτριες να τεστάρουν την κατάστασή τους ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στο Κάιρο στις 15 με 23 Ιουλίου. Την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Aττάλειας, θα εκπροσωπήσουν 13 αθλητές, ενώ θα υπάρχει συμμετοχή και στο ομαδικό της σπάθης γυναικών. Η Δέσποινα Γεωργιάδου διανύει μια εξαιρετική σεζόν και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο3 στην Ευρώπη και δεδομένου της καλής της αγωνιστικής κατάστασης δεν αποκλείεται να την δούμε να πλασάρετε σε υψηλές θέσεις. Στην σπάθη θα αγωνιστεί ακόμα η Δώρα Γκουντούρα, η οποία σε κάθε παιχνίδι αυτής της σεζόν δίνει μάχη μέχρι τον τελευταίο πόντο και έχει συμβάλει πολύ στην άνοδο της Εθνικής στο ομαδικό, ενώ παρούσες θα είναι όπως πάντα και η Μαρίνα Παΐζη με την Κλαίρη Μπένου.

Στο φλερέ των γυναικών θα υπάρχει τριπλή εκπροσώπηση για την Ελλάδα, με την Μαρία Ελένη Χαλδαίου, την Σταυρούλα Γαρυφαλλου και την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, ενώ στους άνδρες θα συμμετάσχουν οι Νίκος Κοντοχριστόπουλος, Γιώργος Μανώλικας και Κωνσταντίνος Τερτίπης. Στο επέ των γυναικών η Νικολέττα Χατζησαράντου θα είναι η μοναδική ξιφομάχος από την χώρας μας, ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος θα αγωνιστούν στο τουρνουά των ανδρών. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Ιουνίου με το φλερέ των γυναικών και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου με το ομαδικό των ανδρών στο επέ και των γυναικών στην σπάθη.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts