ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην Ελλάδα και επίσημα τα ευρωπαϊκά Κ20 (Α) και Κ17 (Γ) για το 2024

Η είδηση έκπληξη που είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ στο περιθώριο της κλήρωσης της βόλεϊ λιγκ επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ η CEV αποδέχθηκε την ελληνική υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αγοριών Κ20 του 2024 το οποίο θα διοργάνωσει μόνη της η Ελλάδα, ενώ θετική ήταν η απάντηση της και στον κοινό φάκελλο που κατέθεσαν Ελλάδα και Κύπρος για το Ευρωπαϊκό Κ17 κοριτσιών (με την τελική φάση να διεξάγεται στην Κύπρο).

Αυτές είναι οι πρώτες μεγάλες διοργανώσεις που παίρνει η χώρα μας μετά το 1995 και το Ευρωβόλεϊ ανδρών, καθώς πέρσι αν και είχαμε αναλάβει έναν όμιλο του Ευρωβόλεϊ Κ18 αγοριών η πανδημία οδήγησε στην απόσυρση της Ελλάδας.

«Η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων ήταν ένας από τους στόχους μας. Είχαμε αναλάβει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού παίδων το 2020, δυστυχώς, όμως, λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί. Μετά την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία των Εθνικών ομάδων στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ ήρθε η ώρα η χώρα μας να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου και ο κόσμος να δει την νέα γενιά του ελληνικού βόλεϊ» σχολίασε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr