ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Τήνο για τα προβλήματα των Κυκλάδων ο Αλ. Αυλωνίτης

Ο βουλευτής Κερκύρας και υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για τη Νησιωτική Πολιτική Αλέξανδρος Αυλωνίτης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κ.Ο Σωκράτη Φάμελλο και τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, επισκέφθηκε στις 14 και 15 Αυγούστου την Τήνο, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη».

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ενημερώθηκε και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής, σημαντικότερα από τα οποία είναι:

  • Το απαξιωμένο, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εμβληματικό μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου και οι πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών, που αποδεικνύουν την κυβερνητική αδιαφορία για την καθημερινότητα των νησιωτών, κατοίκων και επαγγελματιών.
  • Οι τραγικές ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ των τουριστικών Κυκλάδων. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ακρίβεια των ενοικίων και των δρομολογίων αποθαρρύνουν περαιτέρω το ιατρικό προσωπικό να εργαστεί στα νησιά.
  • Η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, τα κενά των σχολείων, η πανάκριβη διαμονή των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με την ολιγοπωλιακή ακτοπλοϊκή πολιτική (και η προβληματική διασύνδεση των μικρών νησιών) αποκόπτουν τους νησιώτες από τις βασικές παροχές του κράτους.
  • Η ανεπαρκής στελέχωση αρκετών αεροδρομίων των Κυκλάδων έχει δημιουργήσει προβλήματα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις και έχει εκθέσει πολλές φορές τη χώρα στο εξωτερικό.
  • Η πολεοδομική αυθαιρεσία, στα μεγαλύτερα νησιά (Μύκονο, Σαντορίνη κλπ) ως απόρροια και της καθυστέρησης στην εφαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού που η κυβέρνηση έχει αναγγείλει από το 2021.
  • Η έλλειψη τουριστικού σχεδίου για το σύνολο των νησιωτικών τμημάτων της χώρας και η έλλειψη περιβαλλοντικής προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικών, αρχιτεκτονικών και οικολογικών συστημάτων τους για μην απαξιωθούν οι προορισμοί.

Η νησιωτική πολιτική αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέγιστη εθνική προτεραιότητα σε μια κατά βάση νησιωτική Ευρωπαϊκή χώρα. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τις προτεραιότητες που θέτει η Ε.Ε για τα νησιά (ανάμεσα σε αυτές και την μείωση του ΦΠΑ) καθώς και την πλήρη εφαρμογή της πολιτικής συνοχής, όπως προκύπτει από το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2022 σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τις μελλοντικές προκλήσεις.

The post Στην Τήνο για τα προβλήματα των Κυκλάδων ο Αλ. Αυλωνίτης appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts