ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στη Γαλλία και φέτος οι περισσότεροι Έλληνες «ξενιτεμένοι»

Πολλές ακόμη συμφωνίες Ελλήνων πρωταθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με ομάδες του εξωτερικού, για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, έγιναν γνωστές τις τελευταίες ημέρες.

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου (φωτογραφία) έχει συμφωνήσει με δύο ξένες ομάδες (διατηρώντας το δικαίωμα να παίζει και στην Ελλάδα). Ωστόσο, το κατά πόσο θ’ ανταποκριθεί στις αγωνιστικές τους δραστηριότητες θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Μπαθ της Αγγλίας (είναι πάνω στην Κλινική Ψυχολογία), όπως κι από τους περιορισμούς των Άγγλων σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών παραμένει στη Μελαρένερτζι, η οποία αγωνίζεται στη σούπερ κατηγορία της Σουηδίας και είναι άλλη μια χρονιά και στη γαλλική Σεν Πιερ 2 για να τη βοηθήσει στις National 1 και 2 (στις γυναίκες σημειωτέον, οι Γάλλοι δεν έχουν πια Pro B, δηλαδή 2η εθνική κατηγορία).     

Ο Τάσος Ρηνιώτης συμφώνησε με τέσσερις από το εξωτερικό και παράλληλα συνεχίζει στην ελληνική Α1. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 ανανέωσε με τη γαλλική Νις, που αγωνίζεται στη National 1 (3η κατηγορία) και επιπλέον θα βρεθεί στη Σουηδία για τη Φάλκενμπεργκ, στην Ιταλία για τη Σαντ Εσπεντίτο από τη Νάπολη (ομάδες 1ης κατηγορίας οι συγκεκριμένες) και στη Σερβία για τη Παλίλουλα (2η κατηγορία).

Γενικά στην 3η γαλλική κατηγορία των ανδρών θα είναι έντονη και αυτή τη σεζόν η ελληνική παρουσία. Οι πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού ανδρών Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος παραμένουν άλλη μια χρονιά στη Ρομάν ASPTT. Ο πολύπειρος Κώστας Λαγογιάννης μετακινήθηκε στη C’Chartres, ενώ τα αδέρφια Κορδούτη, ο Δημήτρης και ο Ιάσονας, θα παίξουν στην Αντίμπ.   

Στη National 2 θα βρεθούν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με την Ερμόν Πλεσί και ο Νίκος Αντωνιάδης με τη Βίσεμπουργκ. Με τη Σεν Ντενί, που είναι στην ίδια κατηγορία, ανανέωσε ο τωρινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών Στράτος Δαμιανής. 

Για τη National 3 έχει γίνει γνωστό, προς το παρόν, ότι ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Βλοτινός συμφώνησε για κάποια παιχνίδια με τη Σεν Πιερ 2 και στην ίδια ομάδα θα ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού ο νεαρός διεθνής Ζήσης Δουκέρης. Στην Ποντουάζ Σερζί 2 πήγε ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων το 2019. 

Στις κατηγορίες των γυναικών και πέρα από την περίπτωση της Ζαβιτσάνου και άλλες συμφωνίες, που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018 Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα παραμένει στην Εσιρόλ και τη National 1, ενώ η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων Όλγα Γεωργοπούλου συνεχίζει στη Γαλλία και τη Λε Μαν Σαρτέ, που αγωνίζεται στη National 2.  

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts