ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στη Τουρκία για το παγκόσμιο MTB marathon o Ηλίας

Ο ποδηλάτης Ηλίας Περικλής, αναχώρησε από Ελλάδα για να λάβει αύριο μέρος στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας Marathon Series και μετά από λίγες μέρες να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της UCI, στο MTB Marathon. Και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στην Τουρκία.

της Σωτηρίας Στασινού

O ποδηλάτης του Κρόνου Νίκαιας, αύριο Κυριακή 18/10 θα αγωνιστεί στην ορεινή ποδηλασία Marathon Series στην πόλη Σαγγάρια της Τουρκίας, ενώ στις 24-25 του μηνός θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της UCI στον MTB Marathon, στην ίδια πόλη. 

Οι προσδοκίες για τις επιδόσεις του αθλητή σε αυτούς τους αγώνες είναι αρκετά υψηλές καθώς το 2020 φαίνεται να είναι η χρονιά του. Από τον Φλεβάρη του 2020 και μέχρι τώρα έχει κατακτήσει 5 πρώτες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα: πρώτη θέση στα πανελλήνια πρωταθλήματα στην ορεινή ποδηλασία κατηγοριών XCO, XCM, σκυτάλης και Eliminator και μία πρώτη θέση σε πρωτάθλημα ROAD RACE.

Να σημειωθεί  ότι ο Ηλίας  το 2012 έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την πρώτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας μαραθωνίου και την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τερματίζοντας στην 33η θέση. 

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts