ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στον Αυγενάκη το προεδρείο της ΕΟΕ

Συνάντηση με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που προέκυψε από τις χτεσινές αρχαιρεσίες στην ΕΟΕ, πραγματοποίησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός συνεχάρη για την επανεκλογή του τον Σπύρο Καπράλο, ο οποίος ηγείται του Ολυμπιακού μας κινήματος από το 2009, καθώς και τους Στέλιο Αγγελούδη (α’ αντιπρόεδρος), Στέφανο Χανδακά (β’ αντιπρόεδρος) και Μανώλη Κολυμπάδη (γενικός γραμματέας).

Η 90λεπτη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ακόμα πιο στενή συνεργασία του υφυπουργείου αθλητισμού με την ΕΟΕ για 

  • τον άμεσο προγραμματισμό του νέου κύκλου Ολυμπιακής προετοιμασίας και στήριξης των αθλητριών και των αθλητών μας, εν όψει των Αγώνων στο Παρίσι σε λιγότερο από τρία χρόνια, το 2024 
  • τη σπουδαία συνδιοργάνωση της 25ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), η οποία θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 23 έως 25 Οκτωβρίου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Προσκεκλημένοι μας οι 205 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές από όλο τον κόσμο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι επικεφαλής των διεθνών ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων, που θα συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν στο διεθνές Ολυμπιακό και Αθλητικό κίνημα και θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ANOC θα γίνει και απολογισμός από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, η παρουσίαση -από τις Οργανωτικές Επιτροπές τους- των δύο επόμενων Ολυμπιακών διοργανώσεων, των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και επιπλέον, σε ειδική εκδήλωση, θα βραβευτούν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες των πρόσφατων Αγώνων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο υφυπουργός τόνισε: «Μόλις χθες, αργά το απόγευμα, ολοκληρώθηκε η εκλογή της νέας διοίκησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είχα τη χαρά να φιλοξενήσω σήμερα στο γραφείο μου τον επανεκλεγέντα πρόεδρο, τον κ. Καπράλο αλλά και τα στελέχη της νέας διοίκησης και να βάλουμε ξανά στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αθλητισμό της χώρας μας.  Η συνεργασία μας την προηγούμενη περίοδο ήταν στενή και κυρίως αποτελεσματική αλλά και τώρα, με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την εκλογή των μελών της διοίκησης της ΕΟΕ, θα είναι ακόμα πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική με συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Πρώτα απ’ όλα, προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Δουλεύουμε συντονισμένα. Η ισχύς εν τη ενώσει και αυτό έχει γίνει κατανοητό απ’ όλες τις πλευρές. Με γοργά βήματα, ως Πολιτεία, στηρίζουμε και τις εθνικές ομάδες και την Ολυμπιακή προετοιμασία, ενόψει των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Για μας δεν θα χαθεί ούτε ημέρα και σε συνεργασία με όλες τις ομοσπονδίες, Ολυμπιακές και μη, θα διεκδικήσουμε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, διότι με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να αναδείξουμε πολλά αθλήματα και να ενισχύσουμε την αθλητική «βιομηχανία» της Ελλάδας, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος επεσήμανε:«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Έχει ξεκινήσει ο νέος κύκλος των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 και εκεί ευελπιστούμε, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Πολιτείας να μπορέσουμε να δώσουμε στους Έλληνες αθλητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους και να τιμήσουν για μια ακόμη φορά τη χώρα μας».  

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts