ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ο Γιούνκερ ήταν από τους πιο συνεπείς και επιδραστικούς υπερασπιστές της Ελλάδας

Δείπνο στην ΤτΕ προς τιμήν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Επίσημο δείπνο παρέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος ο διοικητής της Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας προς τιμήν του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το δείπνο παρατέθηκε στο περιθώριο της σημερινής τιμητικής συνεδρίας υποδοχής του κ. Γιούνκερ στην Ακαδημία Αθηνών, ως επίτιμου μέλους της, κατά την οποία εκφώνησε ομιλία με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Την εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, επίτιμος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Λουκάς Παπαδήμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, η εκπρόσωπος του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,Έφη Αχτσιόγλου, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρώην Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιος Ρεγκάκος.

Ο κ. Στουρνάρας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ ήταν για την Ελλάδα και τους Έλληνες ένας από τους πιο συνεπείς και επιδραστικούς υπερασπιστές της θέσης ότι η Ελλάδα μπορεί να επιλύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα μέσα στην Ευρωζώνη και όχι έξω από αυτή, όπως αρκετοί δυστυχώς επιθυμούσαν εκείνη την περίοδο. Αντιτάχθηκε στην ιδέα ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να θυσιαστεί όπως η Ιφιγένεια προκειμένου να μπορέσει ο στόλος να αποπλεύσει. Και αυτό όχι μόνον λόγω της ισχυρής και εκπεφρασμένης αγάπης του για την Ελλάδα και την βαριά πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά κυρίως λόγω της βαθιάς πεποίθησής του στις ευρωπαϊκές αξίες και στην κατεξοχήν αρχή ότι η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ως έχει.

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή κρίση: Το σχέδιο €300 δισ. της Κομισιόν – Εισαγωγές μη ρωσικού αερίου, ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας

Βάναυσο ξεπούλημα στη Wall Street: Βουτιά 1.160 μονάδων για Dow Jones – Απώλειες άνω του 4% για Nasdaq και S&P 500

Atlantic Council: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ανοίξει ξανά τη διπλωματία των αγωγών – Γιατί ο East Med δεν έχει πεθάνει

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts