ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το Golden Princess της Golden Star Ferries (pic)

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το ταχύπλοο σκάφος Golden Princess, νεοαποκτηθέν από την Golden Star Ferries των αδελφών Γιώργου και Δημήτρη Στεφάνου.

Με το πλοίο αυτό η εταιρεία επανέρχεται στην αγορά των ταχυπλόων. Βρίσκεται δεμένο στην Ακτή Τζελέπη. Αν και στα σχέδια είναι να  δρομολογηθεί  στη γραμμή Ραφήνα- Κυκλάδες ακόμη δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση από τους πλοιοκτήτες και ίσως, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr να μην ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι δρομολόγια. Όλα θα φανούν εν ευθέτω χρόνω.

Είναι το νεότερο ταχύπλοο στην ελληνική ακτοπλοΐα μετά τα τρία νεότευκτα AERO του Attica Group. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση οπότε θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες μικρής έκτασης τροποποιήσεις προκειμένου να είναι προσαρμοσμένο στις ελληνικές προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.

Η αγορά έγινε τον περασμένο Απρίλιο με αρχή και σύνθημα: Ασφάλεια – Ταχύτητα – Άνεση – Συνέπεια. Πρόκειται για το πρώην  HSC GOTLANDIA II, ένα  ταχύπλοο Monohull, το οποίο κατασκευάστηκε στα  ιταλικά ναυπηγεία της Fincantieri το 2006.  Εναρμονίζεται με τον τελευταίο κώδικα ταχυπλόων του 2000 και χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό προφίλ κατηγορίας Α στο GreenHouse Gas (GHG) Rating. Διαθέτει ολικό μήκος 122μ., μέγιστο πλάτος 16,65., βύθισμα 3,2μ., δυνατότητα μεταφοράς 220 ΙΧ και ταχύτητας 35 κόμβων.

Οι αδελφοί Στεφάνου είχαν σχολιάσει: «Το νέο μας απόκτημα αποτελεί το νεότερο Ε/Γ – Ο/Γ Ταχύπλοο που θα δρομολογηθεί στο Αιγαίο και ένα από τα νεότερα ταχύπλοα που δραστηριοποιούνται στις ελληνικές θάλασσες. Αναμένεται να εναρμονισθεί με τις προδιαγραφές της εταιρείας μας και κατόπιν τούτου θα μπορεί να μεταφέρει 1.200 επιβάτες σε ένα ευχάριστο και πολυτελές περιβάλλον δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες για ένα ασφαλές, γρήγορο και άνετο ταξίδι. Θέλουμε για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσουμε το επιβατηγό κοινό και όλους τους συνεργάτες μας για την υποστήριξη και την αγάπη προς τα πλοία της εταιρείας μας και να διαβεβαιώσουμε για την συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των ταξιδιωτικών και μεταφορικών υπηρεσιών που θα παρέχονται

Διαβάστε ακόμη

Σε ιστορικό χαμηλό οι πειρατείες στη θάλασσα – Γιατί υπάρχει ανησυχία για τους επόμενους μήνες (χάρτης)

IRC στο Ελληνικό: Περνά στην επόμενη φάση με τη Hard Rock – Ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου

Οικογένεια Κωνσταντίνου: Η σκληρή μάχη της Yalco για την επιβίωση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY