ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο -31% οι τιμές των αεροπορικών ταξιδιών το Φθινόπωρο | Στη “μάχη” των εκπτώσεων οι αεροπορικές εταιρίες

Σημαντικά μειωμένες είναι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στις αρχές του φθινοπώρου, σε σύγκριση με την υψηλή, καλοκαιρινή σεζόν εφέτος, γεγονός που αποτελεί δέλεαρ για πολλούς καταναλωτές να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι. Εν τω μεταξύ, οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ριχθεί στη “μάχη” των προσφορών, σε μια προσπάθεια  να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες κατά τη διάρκεια της περιόδου εκτός αιχμής, με στόχο να ενισχύσουν τη ζήτηση.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της εφαρμογής κρατήσεων ταξιδιών Hopper, μειωμένα κατά 31% είναι τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Ευρώπη από τις ΗΠΑ το φθινόπωρο, σε σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής, που σε απόλυτα μεγέθη πρόκειται για μείωση σχεδόν 330 δολαρίων το εισιτήριο.

Εξίσου μειωμένοι είναι και οι ναύλοι εσωτερικού. Ειδικότερα, τα αεροπορικά εισιτήρια για ταξίδια εντός των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι κατά μέσο όρο φθηνότερα κατά 211 δολάρια, που αντιστοιχεί σε ποσοστό μείωσης 29%, σε σύγκριση με τις μέσες τιμές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων συνήθως μειώνεται το φθινόπωρο, καθώς μειώνεται η ζήτηση μετά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες. Σε μια προσπάθεια να παρακινήσουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση στις αρχές του φθινοπώρου για ταξίδια πριν από τις χειμερινές διακοπές, οι αεροπορικές εταιρίες μειώνουν τις τιμές, σύμφωνα με την Hopper.

Η Spirit Airlines ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν εκπτώσεις για να δελεάσουν τους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με την εταιρία, “η αυξημένη διαφημιστική δραστηριότητα με έντονες εκπτώσεις για κρατήσεις κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που οδηγούν στο Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών θα βλάψει τα κέρδη της το επόμενο τρίμηνο”.

Επιβράδυνση των ταξιδιών

Τα διεθνή “εκτοξεύτηκαν” το φετινό καλοκαίρι. Οι τρεις μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ -η American Airlines, η Delta Airlines και η United Airlines- κατέγραψαν άνοδο στη διεθνή κίνηση τους τελευταίους μήνες και πρόσθεσαν επιπλέον θέσεις για να καλύψουν τη ζήτηση. Όμως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προβλέπει επιβράδυνση των ταξιδιών αυτό το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Frontier Airlines ανέφερε ότι, “τις τελευταίες εβδομάδες, οι πωλήσεις κινούνται κάτω από τα ιστορικά πρότυπα εποχικότητας”. Και προέβλεψε προσαρμοσμένη ζημιά για το τρίμηνο.

Ένας παράγοντας που θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, ωστόσο, είναι η αύξηση των τιμών των καυσίμων, με την American Airlines να υποστηρίζει ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί σημαντικά από τον Ιούλιο.

Η αεροπορική εταιρία πληρώνει περίπου 3 δολάρια ανά γαλόνι για καύσιμα αεροσκαφών.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 9,1% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

The post Στο -31% οι τιμές των αεροπορικών ταξιδιών το Φθινόπωρο | Στη “μάχη” των εκπτώσεων οι αεροπορικές εταιρίες appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts