ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο 75% η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αλικαρνασσού | Σε άνοδο μετά τη μείωση των τιμών

Σε ανοδικά επίπεδα διαμορφώνονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αλικαρνασσού, μετά τη μείωση των τιμών τους τον περασμένο μήνα, φτάνοντας στο 75%.

Οι υψηλές ξενοδοχειακές τιμές είχαν κατηγορηθεί για τα χαμηλά ποσοστά πληρότητας τους προηγούμενους μήνες σε όλη την Τουρκία, γεγονός που ώθησε τον πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB), Firuz Bağlıkaya, να καλέσει τα ξενοδοχεία να προβούν σε μείωση των τιμών τους.

Μετά την ανταπόκρισή τους σε αυτή την πρόσκληση και τη μείωση των τιμών τους κατά 30 έως 35%, τα ξενοδοχεία της Αλικαρνασσού κατάφεραν να προσελκύσουν περισσότερους παραθεριστές τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 130 ξενοδοχεία της περιοχής, το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων ανέβηκε από 65% τον Ιούλιο σε 75% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, η μείωση των τιμών δεν είναι αρκετή, όπως σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Αλικαρνασσού (BESİAD), Neslihan Nazlıoğlu.

Η τιμή δωματίου σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ανέρχεται σε περίπου 10.000 τουρκικές λίρες, εξακολουθώντας να είναι απαγορευτικά υψηλή για πολλούς ταξιδιώτες.

“Μειώσαμε τις τιμές και είδαμε τα θετικά αποτελέσματα της κίνησής μας”, δήλωσε ο Mete Üsküdarlı, γενικός διευθυντής του Mivara Luxury Bodrum.

“Αυτό που είδαμε ήταν ότι οι καταναλωτές αρνήθηκαν να δεχτούν ακόμη και μια μικρή αύξηση των τιμών. Αυτό δεν συνέβη μόνο με τους ντόπιους παραθεριστές, καθώς ακόμη και οι Αμερικανοί τουρίστες βρήκαν τις τιμές πολύ υψηλές”, πρόσθεσε ο κ. Üsküdarlı.

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν προχώρησαν σε μείωση των τιμών, ακολουθώντας την έκκληση της TÜRSAB, το ξενοδοχείο τον Αύγουστο κινήθηκε πολύ καλύτερα από ό,τι τον Ιούλιο, με το ποσοστό πληρότητας να ανεβαίνει από το 40% σε πάνω από 60% και να παραμένει σε αυτό το επίπεδο τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Üsküdarlı σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής σε σύγκριση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γεγονός το οποίο επέδωσε στο αντιμεταναστευτικό κλίμα.

 

The post Στο 75% η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αλικαρνασσού | Σε άνοδο μετά τη μείωση των τιμών appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts