ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο gov.gr εντάσσονται οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αναφέρθηκε ο Περιφεριάρχης – Περίπου 170 οι ψηφιακές υπηρεσίες που εντάσσονται στο gov.gr

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των υφιστάμενων ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αποτέλεσμα οι περίπου 170 ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να είναι είναι πλέον διαθέσιμες και μέσα από την πύλη gov.gr.

«Η Περιφέρεια αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή της, προχώρησε στο επόμενο αναπτυξιακό βήμα, που είναι ο εμπλουτισμός του ψηφιακού οπλοστασίου της. Προσφέρουμε νέες υπηρεσίες και χτίζουμε νέες συνεργασίες, με στόχο να φέρνουμε με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ, την Περιφέρεια Αττικής μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση του κάθε πολίτη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή, υπογράμμισε ότι η ενσωμάτωση των ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς δράσεων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η Περιφέρεια Αττικής ενεργοποίησε 23 νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού ανεβάζοντας τον αριθμό των υφιστάμενων ψηφιακών υπηρεσιών στις 193. Ο αριθμός των ψηφιακά παρεχόμενων υπηρεσιών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 220 έως το τέλος Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ – Παγκόσμια πρωτιά: Έχει ήδη εμβολιάσει το 12% του πληθυσμού

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Gov.gr: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους – Όλα τα πιστοποιητικά στο κινητό μας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts