ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Αποδεκτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της, στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές, όπως δήλωσε σήμερα στη Φινλανδία, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ από την Φινλανδία κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, τόνισε -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Διαβάστε επίσης Φινλανδία – Σουηδία σε άσκηση του ΝΑΤΟ – Διαμορφώνεται κλίμα Ψυχρού Πολέμου

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέει συχνά ότι η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Τουρκίας για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος ειδικότερα στη Σουηδία, ο Ερντογάν δηλώνει ότι η Στοκχόλμη υποστηρίζει τους τρομοκράτες, με τους οποίους η Τουρκία πολεμά.

Τα σχόλια και οι αντιδράσεις της Άγκυρας, από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα των δύο χωρών, έρχονται σε αντίθεση, όμως, με την πρόσφατη πολιτική της Τουρκίας, επισημαίνεται σε άρθρο του Nordic Monitor.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στην Άγκυρα την Τετάρτη, ο Ερντογάν δήλωσε: «Όσο οι συνεντεύξεις με ηγέτες τρομοκρατών μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση της Σουηδίας, δεν μπορούμε να πούμε, ‘Ελάτε, ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ’».

Διαβάστε επίσης Ουκρανία: Με πυραύλους κρουζ οι Ρώσοι κατέστρεψαν μεγάλη αποθήκη με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts