ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Προς νέα περιοριστικά μέτρα και στην Αττική λόγω κορονοϊού

Περιοριστικά μέτρα και στην Αττική, για τον περιορισμό του κορονοϊού, προανήγγειλε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, “…υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. Γι’ αυτό αναφερθήκαμε ενδεικτικά και στα παραδείγματα της Γαλλίας και του Ισραήλ. Αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Από την άλλη, έχουμε καταφέρει, μέχρι σήμερα, να περιορίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που προέβλεπαν οι επιστήμονες γι’ αυτή την περίοδο. Όμως, ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το γεγονός ότι ανοίγουμε ξανά τα σχολεία αυτό το διάστημα και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού, συν το γεγονός ότι υπάρχει -όπως φαίνεται- κάποιο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές -όπως για παράδειγμα η Πέλλα ή η Αττική- μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση”.

Και τόνισε: “Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην Επιτροπή των Ειδικών να εξετάσουν έναν κατάλογο μέτρων, τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο, εφόσον χρειαστεί. Θα έχουμε αυτόν τον κατάλογο μέχρι σήμερα ή αύριο. Ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν από αύριο το απόγευμα και μετά. Επαναλαμβάνω, πάντα με βάση την εισήγηση των ειδικών, με μια κλιμάκωση μέτρων, που μπορεί να λαμβάνονται σε τοπικό ή γενικότερο επίπεδο αν αυτό χρειαστεί. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι και σήμερα”.

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts