ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβολαιογράφοι Αθήνας – Πειραιώς και Νήσων: Πότε ξεκινά αποχή από τα καθήκοντά τους

Τι υποστηρίζουν οι συμβολαιογράφοι για υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων και γιατί εκτιμούν ότι θα πρέπει να επιτρέπεται και η δια φυσικής παρουσίας καταχώρηση

Την αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν αποφασίσει οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας, Πειραιώς και Νήσων από τις 30 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2022 διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστήσει υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων.

Οι συμβολαιογράφοι θεωρούν ότι εκτός των προβλημάτων που δεν έχουν επιλυθεί, η ασφάλεια των συναλλαγών καθώς και η δυνατότητα επιλογής των συμβαλλομένων, πρέπει να επιτρέπει και τη δια φυσικής παρουσίας καταχώρηση. Αυτό που ζητούν είναι να επιλυθούν όλα τα τεχνικά και νομικά θέματα, έτσι ώστε ο πολίτης να έχει δικαίωμα επιλογής.

Μεγάλος αριθμός συμβολαιογράφων ψήφισε υπέρ της αποχής από σήμερα και μέχρι την επίλυση των προβλημάτων, ενώ ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρούσκας απέσυρε την αρχικά υποβληθείσα πρότασή του με αποτέλεσμα η υπερψηφισθείσα πρόταση να είναι εκείνη της μειοψηφίας του Δ. Σ .

Με τον Σύλλογο της Αθήνας συντονίζονται ήδη και οι λοιποί συμβολαιογραφικοί σύλλογοι άλλων περιοχών (μερικοί εκ των οποίων ήδη απέχουν) και αναμένεται η προκηρυχθείσα στις 30.5.2022 αποχή να είναι πανελλαδική.

Διαβάστε ακόμα:

Morgan Stanley: Επιφυλακτική για την πορεία των μετοχών – Πόσο πιθανή είναι η ύφεση στην Ευρώπη

Η ακρίβεια κόβει ακόμα και τον καφέ

Gazprom: Κατά 1/3 θα μειωθεί σήμερα η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts