ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζει στο κόκκινο η Ασία – Απώλειες 2% στο Σίδνεϊ

Απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση σημειώθηκαν και σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι αγορές συνεχίζουν να επηρεάζονται από την επιθετική στάση της αμερικανικής Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, με τις ανησυχίες να αυξάνονται για τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία με απώλειες νωρίτερα 2,28% (το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο), τις οποίες τελικά περιόρισε στο -1,87%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης  Kospi με πτώση 1,68% και ο τεχνολογικός Kosdaq με πτώση 2,49%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχασε 0,60%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έχασε 0,33% και ο  Shenzhen Component 1,76%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,42%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν σήμερα κλειστές.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στη Μαλαισία ανήλθε στο 4,7% για τον Αύγουστο, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ στη Σιγκαπούρη αυξήθηκε στο 7,5% σε ετήσια βάση, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008.

Σε μια άλλη εξέλιξη η Nomura υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ετήσια ανάπτυξη της Κίνας το 2023 στο 4,3% από 5,1%, λόγω της πιθανότητας για παράταση της πολιτικής για μηδενικά κρούσματα ή/και της πιθανότητας για αύξηση των κρουσμάτων μετά από ε΄να πιθανό άνοιγμα της οικονομίας τον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμη:

Κύμα αυξήσεων στα επιτόκια – Τα «γεράκια» κυριαρχούν και απειλούν την ανάπτυξη

Σκρέκας: Μειώθηκε 40% η εγχώρια κατανάλωση στο φυσικό αέριο τον Σεπτέμβριο

Τράπεζα της Αγγλίας: Οι Βρετανοί έχουν μια εβδομάδα καιρό για να ξοδέψουν χαρτονομίσματα αξίας £11 δισ.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts